Целта на пералнята е да улесни живота на човека -

...
Целта на пералнята е да улесни живота на човека -
Коментари Харесай

Там всички грешим: 7 навика при прането, които съсипват дрехите

Целта на пералнята е да улесни живота на индивида - да му спести време, труд, старания и нерви. Но се оказва, че няма нищо елементарно и в прането с нея. 

Има тъкмо 9 неточности, които прави всеки от нас при прането с машина. Ако спрете да ги повтаряте, ще удължите живота на облеклата си. Ето ги и тях!

1. Перете на висока температура

via GIPHY

Дрехите ще запазят по-дълго освен формата си, само че и цвета и качеството на материята, в случай че ги перете на по-ниска температура. Единствено ленените тъкани и хавлиите имат потребност от по-висока температура. 

2. Перете прекомерно нечисти материи

via GIPHY

В някои случаи би трябвало да ги накиснете, с цел да се получи магията. Иначе може и да не " излезе " нечистото. За да го почистите, може да употребявате други възможности на битовите химии от магазините - микс от оцет и течен прахуляк отстранява следите от трева, виното пък се изпира от " коктейл " от вода и сода за самун в съответствие 3:1.

3. Използвате прекалено много течен сапун или омекотител

via GIPHY

Това може да запуши някой от контейнерите за препарати и да докара до неприятна миризма. Прочетете деликатно каква доза би трябвало да употребявате. Ако облеклата са доста мръсни, по-добре изперете два пъти, в сравнение с да перете с повече препарат.

4. Перете фини материи в пералнята

via GIPHY

Сутиените губят формата си, материите се захабяват... Дантеленото долни дрехи и банските ви нямат място в пералнята. 

5. Перете дънковите материи прекомерно постоянно

via GIPHY

Според производителите би трябвало да перете дънкови материи единствено с облекла от същата материя. Освен това е целесъобразно да перете дънките си един път месечно, не повече. 

6. Не се грижите за пералнята 

via GIPHY

Проветрявайте я, средата е чудна за всевъзможни бактерии и плесени. Вземете си почистващ препарат за пералнята и я пуснете празна, да се самопочисти. 

7. Внимавайте със сушилнята

via GIPHY

Не сушете облеклата си прекомерно постоянно в сушилня. Също по този начин, когато го вършиме, не ги оставяйте там прекомерно дълго време. Това прави материите по-твърди. Не слагайте в сушилнята плетени облекла или такива от вълна. Пагубно е. 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР