Целта на Иран беше преди всичко да демонстрира някакъв отговор,

...
Целта на Иран беше преди всичко да демонстрира някакъв отговор,
Коментари Харесай

Мартин Табаков, политолог: Целта на Иран беше да съхрани авторитета на режима в Техеран

" Целта на Иран беше на първо място да показва някакъв отговор, който да запази престижа на режима в Техеран, тъй като той приема, че търпи имиджови вреди от началото на спора в линията Газа, и беше заставен да реагира изключително откакто Израел блокира неговото консулство в Дамаск. Това принуди Иран да реагира, само че този никакъв триумф се дължи на изключителния хардуер, с който разполага Израел. "

 

Така политологът Мартин Табаков коментира спора сред Иран и Израел в утринния блок на БТВ.

Той обърна внимание, че до преди дни мнозина са говорили за цивилните жертви в линията Газа, само че в този момент вниманието е ориентирано към Иран като агресор, което въздейства добре имиджово на Израел.

Според Милен Керемедчиев - някогашен зам.-министър на външните работи, след офанзивата равнището на поддръжка за антиизраелските настроения е повишено, а Русия ще употребява обстановката, с цел да ескалира войната в Украйна.

" Повечето от половината от държавните управления и страните в арабския свят желаят Иран да бъде стеснен евентуално политически и по въздействие ", сподели журналистът Мохамед Халаф. " Хората живеят в заблуда, че всяка интервенция като на " Хамас " доближава до изгубването на Израел ", изясни Халаф.

Според него до момента в който радикалите в двете страни бутат казуса между тях като конфликт, решение няма по какъв начин да има.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР