Целта ми е след 4 години България да бъде давана

...
Целта ми е след 4 години България да бъде давана
Коментари Харесай

Как ПП пребори далаверата: „Промяната“ вдигна корупцията до антирекорда на кабинета на Иван Костов


„ Целта ми е след 4 години България да бъде давана като добър образец за това по какъв начин с водачество и дейни стъпки се изкоренява корупцията от страната “. Денят е 11 февруари 2022 година , трибуната е международна медия като BBC, а създателят на това изявление – новоизпеченият към оня миг министър председател на България Кирил Петков.

Мантрата за борбата с далаверите по висши и нисши ешелони на властта у нас постоянно е участвала в рекламните слогани на партията му Политическа партия и сътрудниците й от Демократична България. В това число и през деветте месеца от мандата на кабинета „ Денков “.

Към днешна дата към този момент сме наясно каква битка с корупцията е настанала под егидата на „ Промяната “ – напъните на Петков и компанията са били толкоз целенасочени и ефикасни, че пачка върху пачка не е останала за хазната. Не дребна част от тях са по фотоси и в устата на пудели - благосъстоятелност на контрабандисти , само че гушкани от високопоставени партийци, служители на реда и впрочем „ борци с корупцията “.

Ако не вярвате, прочетете констатациите в отчета на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) за к в страната. Изводите са за 2023 година, когато кормилото на властта се държеше от формираното с мандат на ПП-ДБ държавно управление от излъчени на над 90% от тях министри . В това число министър-председателя Николай Денков и финансовия министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Корупцията в България е достигнала исторически връх през миналата година , написа черно на бяло в разбора на ЦИД, който регистрира цялостен неуспех при опитите да се организират антикорупционни политики от страна на институциите. Според документа, през 2023 година при 30% от жителите на страната и при над една четвърт от бизнеса е имало засилен корупционен напън. Това са стойности, връщащи страната в сенчестите времена на 90-те и по-конкретно през 1999 година, когато е регистриран първият сходен исторически антирекорд. Той е
при кабинета „ Костов “, записал се в историята като синоним на „ корупция “ във властта.
Тогава съвсем 29% от участниците в анкетите са признали, че са взели участие в корупционни дейности, а 34,2% са показали, че са станали жертви на сходен напън.

Тук е моментът да посочим, че точно в кабинета „ Костов “ се крие генезисът на кръга „ Капитал “ на предприемача с олигархични упоритости в политиката и медиите Иво Прокопиев, изиграл ролята на трамплин във властта точно за съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев. На този декор, данните на ЦИД просто демонстрират същинското лице на „ Промяната “, върнала страната не с години, а с две десетилетия обратно. Обратно към мафиотизацията на страната.

Данните, оповестени от ЦИД, надали изненадват някого, още повече, че излизат броени дни след експлоадирането на най-мащабната спекулация за последното десетилетие – тази с Агенция „ Митници “. Скандал, посочил образно колаборацията сред мафия и политици и овластени служители на реда и митничари, свързани с Политическа партия.

Грозна картина, увековечена на фотоси, демонстрираща по какъв начин контролни звена като митниците и проверяващи институции като полицията са били овладяни в интерес на контрабандисти и вместо да борят престъпността, жилеща хазната, са си сътрудничили с нея. С помощта на назначената от Политическа партия, задържана и упрекната за присъединяване в проведена незаконна група към този момент някогашна шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова.

С колаборацията на също доближения до Политическа партия към този момент някогашен основен секретар на И по всичко наподобява, че с протекциите на някогашния финансов министър Асен Василев.

Всъщност отчетът на ЦИД демонстрира, че контрабандната спекулация, тресяща страната и свалила маската на изкривеното от лицемерни мантри лице на „ Промяната “ , с голяма степен на сигурност не е единствената скица, точила публичните запаси във времената, в които властта бе в ръцете на Кирил Петков, Асен Василев и компания.

Предвид обстоятелството, че четвърт от бизнеса в страната и една трета от жителите й са били жертви на корупционен напън, това значи, че далаверата е била втора природа на ръководството на Политическа партия. Или другояче казано – с едната ръка „ промянаджиите “ са писали добре звучащи опорки за борба против корупцията , а с другата са я осъществили, прибирайки облагата в джобовете си и по офшорни сметки.

И като сме на тематиката за опорките, ето още една, която Кирил Петков повтаряше на ставане и на лягане в годините, откогато ни бе натресен от кръга „ Капитал “ : „ Националната корупция се употребява като инструмент от непознати страни като Русия да въздействат на вътрешната непоклатимост и политика и да основават зависимости “.

На фона на данните за корупцията, вихрила се в страната през миналата година, маркирана от държавното управление с мандат и министър председател на ПП-ДБ , въпросът чии ползи и зависимости е допускало то да оплитат страната е повече от риторичен, написа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР