Целта е проверка за нелегално пребиваващи, опасни предмети, наркотици и

...
Целта е проверка за нелегално пребиваващи, опасни предмети, наркотици и
Коментари Харесай

Внезапна проверка на СДВР в бежанските центрове в столицата

Целта е инспекция за незаконно пребиваващи, рискови предмети, опиати и неразрешени движимости
Внезапна инспекция на Столична дирекция на вътрешните работи в бежанските центрове в столицата. Те се намират в кварталите " Овча купел ", " Военна рампа " и " Враждебна ". Целта е да се откри съблюдава ли се реда, както и дали и тези, които са вътре би трябвало да са там, бидейки част от непрекъснато пребиваващите, предава Нова ТВ. 

В региона има масирано наличие на въоръжени служители на реда. Някои от унифирмените са с кучета. " Целта на акцията е инспекция на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано в тях, рискови предмети, неразрешени движимости и наркотични субстанции. Проверява се стая по стая и човек по човек. Има много лица с изтекли документи, които би трябвало да са отвън София, в други центрове. Те ще понесат административни санкции. Задържан е един човек, защото има данни за престъпна демонстрация ", съобщи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов. И добави, че до момента в центровете не са намирани опиати.

Според старши комисар Мирослав Данаилов занапред ще има от ден на ден инспекции. " Те ще се осъществят все по-често, до момента в който се убедим, че разпоредбите се съблюдават ", изясни той. 

Министерство на вътрешните работи ще охранява всички центрове за мигранти и бежанци, ръководени от Държавната организация за бежанците, реши през днешния ден Народното събрание на второ четене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР