Целта е максимално бързо изграждане на оставащия участък от АМ

...
Целта е максимално бързо изграждане на оставащия участък от АМ
Коментари Харесай

Търси се вариант АМ Струма да е извън Кресненското дефиле

Целта е оптимално бързо създаване на оставащия сектор от Автомагистрала " Струма ", като ще се търси вид той да е напълно отвън Кресненското дефиле, при оптимално вземане предвид със отбраната на биоразнообразието и без загуба на европейски средства.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков след формалното

В управническата стратегия ясно сме записали една цел, която следваме във всички диалози с Европейската комисия, разяснява той.

Не става въпрос за ново трасе, посочи Цеков. Очакваме финалното утвърждение за източния вид с изискването и уговорката, който сме поели, уточни министърът. В средносрочен проект ще се работи за осъществяването на още едно трасе - най-малко двулентово, отвън Кресненското дефиле, изясни още Андрей Цеков.

Всеки ден закъснение е проблем за хората и пътуващите, както и за биоразнообразието, съобщи от своя страна министър председателят Николай Денков. От коментара му стана ясно, че министрите са предложили да се приготви строителство по трасето, което към този момент е проектирано, и паралелно с това да стартира планиране за търсене на друго трасе, което да бъде квалифицирано. Това е най-бързият метод както да облекчим трафика, по този начин и да запазим природата, добави Денков.
 Върховен административен съд върна за ново разглеждане дело за Автомагистрала
Върховен административен съд върна за ново разглеждане дело за Автомагистрала " Струма "

Делото е формирано по тъжба на Сдружение за дива природа " Балкани " против писмо на екоминистъра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР