Целият колективен Запад вдигна оръжие срещу осиротялата частна военна компания

...
Целият колективен Запад вдигна оръжие срещу осиротялата частна военна компания
Коментари Харесай

Какво остана от оркестъра?

Целият групов Запад подвигна оръжие против осиротялата частна военна компания Вагнер, която на практика престана да съществува.

ЧВК " Вагнер " след трагичната гибел на нейното управление, ръководено от Евгений Пригожин, в действителност е в развой на разпродажба. Бойците, съдейки по многочислени известия в Telegram, минават към контракти с Министерството на защитата, Руската армия (Росгвардия) и Федералната работа за осъществяване на наказванията.

Командирите на отрядите „ музиканти “ оповестяват, че „ групата Вагнер “ в този момент работи допустимо най-тясно с Росгвардия на равнище обособена част. Постигнато е съглашение. Бойците към този момент са известени, че следва завръщане в зоната на СВО.

Кой управлява ЧВК?

На Съвета на ротните командири беше определен нов водач - 42-годишният Герой на Русия Антон Елизаров с позивна „ Лотос “. В предишното е бил капитан от ВДВ. Той е почетен със званието Герой за завладяването на Соледар при започване на 2023 година

Както е известно, забележителна част от „ вагнеровците “ след края на протеста се реалокираха в Република Беларус, където започнаха да образоват военнослужещите от беларуската войска на модерни бойни умения.

Сега съвсем всички бази на ЧВК в Беларус са затворени. Повечето от „ музикантите “ се върнаха в Русия. Останалите имат намерение да си сътрудничат с локалната частна охранителна компания " ГардСервис ", която оперира в Африка.

Преди това имаше разединение в ЧВК. Дясната ръка на Пригожин, началник-щабът 61-годишният Андрей Трошев с позивна „ Седой “ не поддържа протеста.

Той и правилните му бойци отхвърлиха да вземат участие в акцията против Москва. Сега „ Седой ” е ангажиран със сформирането на отряда „ Редут ” под егидата на Министерството на защитата.

За Трошев се знае следното: той е някогашен полковник от СОБР, някогашен парашутист-артилерист, деец от Афганистан и Чечня. Той получи званието Герой на Русия за завладяването на Палмира през 2016 година

Трошев е награден и с два ордена „ За смелост “ и три ордена „ Червена звезда “ и орден с медал „ За заслуги към Отечеството “.

Между другото

Любов Валентиновна Пригожина, вдовицата на създателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, който почина при злополука с бизнес аероплан, смени семейството си на моминското си име - Кряжева.

Тя е съсобственик на записаните в северната столица компании „ Магазин Купцов Елисеев ”, „ Алфа ”, „ Музей на шоколада ”, „ Каскада ” и „ Агат-А ”. На 9 септември в Санкт Петербург е формирано дело за завещание.

Стана по-ясна и ориста на частта на ЧВК, настояща в Централноафриканската република. Президентът на тази страна Фостен-Арчандж Туадера съобщи, че към хиляда „ вагнеровци “ ще останат в ЦАР, с цел да подсигуряват националната сигурност.

Заместник-началникът на съветското военно ведомство генерал-полковник Юнус-Бек Евкуров осведоми Туадера, че бойците от военната част ще преминат под контрола на съветското министерство на защитата.

Лондон желае кръв

Междувременно Англия има намерение публично да признае ЧВК Вагнер, която на процедура е престанала да съществува, за „ терористична организация “.

„ Техните интервенции в Украйна, Близкия изток и Африка съставляват опасност за световната сигурност “, сподели министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Суела Браверман.

" Те са просто терористи ", съобщи той.

По нейна самодейност съответният законопроект беше изпратен до Камарата на общините. Премиерът Риши Сунак, съдейки по обявата му в една от обществените мрежи, е благоразположен към тази самодейност.

Справка

През 2000 година Лондон одобри по този начин наречения „ закон за тероризма “. Според писмото това е активност, ориентирана към осъществяване или опасност за осъществяване на съществени закононарушения, за „ въздействане на държавното управление на Обединеното кралство или интернационална организация, или заплашване на обществеността по политически, религиозни, расови или идеологически аргументи “.

Трябва да се означи, че няма единна формулировка на понятията „ гнет “ и „ терористична организация “ на интернационално равнище, макар че неведнъж са правени опити за хармонизиране.

Например: съгласно немското законодателство тероризмът е „ поредна битка за политически цели, които би трябвало да бъдат реализирани посредством нахлуване против плътта, живота и собствеността на други хора “.

Санкции против " частната войска "

Ако все пак Мъгливият Албион присвои на ЧВК Вагнер статут на „ терористична организация “, тогава всяка поддръжка за тази компания ще стане наказателна.

Онези, които оказват финансова или организационна помощ на „ музиканти “ или демонстрират обществено знаци на ЧВК, ще бъдат изправени пред тежки санкции, а в изключително тежки случаи и отнемане от независимост до 14 години. Имуществото на групата Вагнер предстои на конфискация.

Освен това други страни (например Украйна) и даже частни лица ще могат да съдят ЧВК в английските съдилища за нанесени им вреди. Освен това за действия, осъществени отвън територията на Обединеното кралство.

Преди това същата Англия, други западни страни и интернационалните организации към този момент бяха наложили наказания против ЧВК Вагнер и нейния създател Евгений Пригожин, в това число заледяване на активи.

От 2020 година Европейски Съюз и Съединените щати постановиха ограничавания против тази „ частна войска и нейния водач “, защото „ вагнеровците “ се биеха на страната на военачалник Хафтар в Либия.

От 13 април тази година бяха въведени ограничавания на Европейски Съюз против ЧВК и РИА ФАН (пропагандна медия, част от медийната група на Пригожин „ Патриот “) „ за дейности, които заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна “.

Кой упреква ЧВК в " тероризъм "

От началото на тази година Щатите преглеждат ЧВК като „ транснационална незаконна организация “. Отвъд океана, апропо, към този момент приготвят основата за включването му в листата на терористичните организации.

Администрацията на Джо Байдън обаче се притеснява, че сходна стъпка може съществено да подкопае връзките на Вашингтон с африканските страни (предимно Мали и Централноафриканската република), където „ вагнеровците “ работят с утвърждението на своите държавни управления.

И въпреки всичко: предложение за придаване на терористичен статут на ЧВК е импортирано в Сената на Съединени американски щати. Подобни претенции има и в Европейския парламент, френското Национално заседание и шведския Риксдаг.

Шведите, колкото и да е необичайно, са главните антагонисти на ЧВК на европейския терен. Външният министър на тази страна Тобиас Билстрьом съобщи, че Стокхолм е подготвен да помогне за постигането на консенсус (за признание на тази организация за терористична) сред страните от Европейски Съюз. Но с спогодба: „ незабавно щом се появят законови условия за това “.

За какво приказваме? Той счита, че националните правоприлагащи органи би трябвало да стартират следствие, като образуват дело по съответния член. Едва по-късно въпросът може да бъде подложен за разискване в Съвета по външни работи на Европейски Съюз.

Не всички в Европа обаче са толкоз кръвожадни. Официален Берлин и внимателният (да се чете нерешителен) канцлер Олаф Шолц не желаят да одобрят сходно решение на национално равнище. Придаването на подобен статут съгласно него би трябвало да бъде признато от Европейския съюз.

В края на май парламентарната секта на опозиционния блок ХДС/ХСС изпрати остро обръщение до държавното управление:

„ По време на интервенциите си групата Вагнер систематично прави терористични актове и закононарушения против човечеството. Това не се лимитира единствено до войната на Русия против Украйна, само че визира и страни като Сирия и Мали ".

„ Групата “ би трябвало да се назовава това, което е: продължение на режима на Путин и спонсорирана от страната терористична организация ", обявиха още християндемократите.

В отговор берлинският кабинет напомни, че сходна стъпка „ изисква огромен пакет от доказателства, основани на обществено налична информация “.

В противоположен случай съдът ще отхвърли желае, а неоснователните изказвания няма да пораждат правни последствия.

Но Литва, член на Европейски Съюз, едностранно подцени правните конвенции и побърза да разгласи ЧВК за терористична организация. Подобна резолюция одобри и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

...Горещи англосаксонски глави чупят копия, пробвайки се да санкционират отслабените и разединени „ музиканти ”. „ Оркестърът ” във типа, в който го познаваме, към момента ли държи инструментите си в ножницата? Или завесата към момента е спусната, само че не е затворена?

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР