Целият 8. Ж клас от Руската гимназия вече не носи

...
Целият 8. Ж клас от Руската гимназия вече не носи
Коментари Харесай

Братовчед на лаптопа сменя учебниците в Руската СНИМКИ

Целият 8. Ж клас от Руската гимназия към този момент не носи учебници в учебно заведение. В раницата заран младежите пъхат единствено устройството Chromebook – сходство на преносимия компютър, което обаче е създадена особено за просветителни цели. Паралелката по френски е пилотна за всички учебни заведения, които употребяват облачните технологии. А дълготрайната цел е до 2023 година всички 1200 ученици на ЕГ „ Иван Вазов ” да имат такова персонално устройство, с което да става образованието. За да видят по какъв начин работи нововъведението, през вчерашния ден в час на 8. Ж влязоха министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът Иван Тотев, заместникът му с сектор обучение Стефан Стоянов, шефката на Регионалното ръководство по обучение Иванка Киркова и на общинския отдел по обучение – Донка Щилянова

Предимствата на този тип портативен компютър е бързината – започва операционната система за време по8 секунди. Тя се обновява автоматизирано и разрешава разнообразни консуматори да употребяват едно устройство. Разходите за пазаруване и поддържане на хомърбук са с 61% по-ниски, в сравнение с различен преносим компютър. В света към този момент ги създават с корпус, екран, клавиатура и цена, съобразена с потребностите на учебното заведение, а устройството е номер 1 по продажби в Съединени американски щати, Канада, Швеция, Нова Зеландия.

„ Леко е и раницата ми не тежи. Батерията устоя цялостен образователен ден, а в случай че има потребност, в ъгъла на стаята има зарядна станция. Няма флашки. Всеки употребява персонален акаунт в Облака ”, изясни на министъра Траян от 8. Ж. Бояна добави, че всеки употребява личен мейл, посредством който може да поддържа връзка с връстниците и учителите, без СПАМ, а всички файлове са подредени в папки. Симеон пък добави, че всички са във виртуални класни стаи, основани от преподавателите по обособените предмети. Там учителите разгласяват материали, които могат да са групови или самостоятелни. Информацията бързо се намира, без да се ровиш из тетрадки, речници и справочници. Полезно е, тъй като когато се наложи да диря дълго нещо, това ме отхвърля да го науча, призна момчето. Учениците също имат благоприятни условия да разгласяват материали. В последна сметка по този начин по дадена тематика от образователното наличие се прибавят повече погледи, в сравнение с има в книжния учебник. За Иоанна огромно преимущество е, че може да се работи в група по общ план, даже със съучениците й в този миг да са на разнообразни места. Така не се постанова да остават след часовете. Към презентациите има чат, в който могат да контактуват. Друг огромен плюс е, че ученикът не пропуща нищо, даже когато да вземем за пример се е разболял и не е на учебно заведение.

„ Днес най-голямото предизвикателство е учениците да бъдат въодушевени да учат и осведомителните технологии са една от опциите да свържете повече източници, познания и умения в един клас. Н главен фактор остава учителят, който да предизвика това и да провежда образователният развой ”, сподели на собствен ред министър Красимир Вълчев на децата. Градоначалникът пък обърна внимание на значимата им роля, която даже не осъзнават – по техните резултати и познания ще се съди дали този метод е добър и да се мултиплицира в цяло учебно заведение, град и в цялата просветителна система.

Снимки Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР