Целината се среща като съставна част на много смутита. Полезните

...
Целината се среща като съставна част на много смутита. Полезните
Коментари Харесай

За по-стройна фигура: Смути с целина

Целината се среща като съставка на доста смутита. Полезните субстанции на зеленчука може да ви дадат тонус за началото на деня и да ви оказват помощ в битката с непотребните килограми.
Наскоро Кайли Дженър показа, че доста постоянно закусва точно със зелено смути, в което поставя целина. По думите ѝ, то е същинска витаминозна бомба.
„ Да, целината стана шлагер. Тя не е някакъв вълшебен лек, само че е потребна за здравето “, споделя Александър Уилям, диетолог, присъединил се в американското предизвикателство #CeleryJuiceChallenge. Той предизвиква своите клиенти да прибавят целината в менюто си за седмица. Специалистът е безапелационен, че пиенето на 1 чаша сок или смути, направено с към 30-40 грама целина, малко ябълка, спанак или късчета манго, може да помогне за намаление на килограмите.

Кои са преимуществата на целината за здравето?
Една от аргументите зеленчукът да се употребява в диетичните режими е, че не съдържа калории, а изобилства от фибри. В зелените стръкчета има от витамините A, C, E, D, B6, B12 и K, както и минерали като магнезий, калций и натрий. Освен това в тях има и антиоксиданти – доста значим детайл за детоксикацията на тялото, изключително след банкет на нездравословни храни и при пускане на някакъв хранителен режим за намаляване.
Подобрява храносмилането – диетичните фибри в целината се грижат за естественото действие на чревната флора. Сокът от зеленчука е кадърен да понижи дискомфорта в стомаха, породен от газовете. Това се дължи на минералите в него.
Помага при инфектиране – хората, които имат някакъв здравословен проблем, да вземем за пример автоимунно заболяване, може да си вършат по-често смути с целина. По този метод ще понижат възпалителните процеси в тялото с помощта на антиоксидантите в зелените стръкчета.
Смята се за алкална храна – съдържа нутриенти, които усъвършенстват алкално-киселинната среда на организма, само че би трябвало да се приема в сурово положение.
Действа като успокоително – като се изключи че зарежда тялото с сила, сокът от целина му обезпечава задоволително магнезий. Той има удобен резултат върху нервната система – оказва помощ при стрес и напрежение като успокоява.
Ако не сте си правили смути, пробвайте да смесите няколко стръкчета целина с магданоз, ябълка и малко спанак. Може да добавите тиквени семки или малко орехи, като разбиете всичко добре в блендер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР