Цели 43 американски университета попаднаха в топ 100, а 8

...
Цели 43 американски университета попаднаха в топ 100, а 8
Коментари Харесай

САЩ доминират класацията за университетите с най-добра репутация в света

Цели 43 американски университета попаднаха в топ 100, а 8 - в топ 10, в класацията на висшите образователни заведения с най-високо добро име в света за 2018 година на Times Higher Education.

На първо място за 8-ма поредна година е Харвардският университет, следван от Масачузетският софтуерен институт и Станфордският университет.

Топ 5 се добавя от британските Кеймбридж и Оксфорд, надлежно на 4-то и 5-то място, които са единствените университети отвън Съединени американски щати, влизащи в топ 10.

В топ 10 влизат още Калифорнийският университет - Бъркли, Принстънският университет, Йейлският, Калифорнийският - Лос Анджелис и Чикагският университет.

Старият континент може да се похвали с общо 33 представителя, от които най-вече идват от Англия - 8, Германия - 6 и Нидерландия - 5. Водещата позиция в континентална Европа заема Швейцарският федерален софтуерен институт в Цюрих, който се класира на 22-ро място.

Лидер в Азия е Токийският университет, който заема 13-та позиция, до момента в който Китай може да се похвали с 6 университета в топ 100, измежду които университетът „ Цинхуа " на 14-та позиция и Пекинският университет на 17-то място.  

За първи път от 2011 година насам в класацията влиза и висше образователно заведение от Индия.

Класацията на Times Higher Education се изготвя въз основата на изследване, в което вземат участие над 10 000 представители на науката и университетите от 138 страни от целия свят.

Вижте цялостния лист тук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР