Царско село постигна първа победа в шампионата, след като победи

...
Царско село постигна първа победа в шампионата, след като победи
Коментари Харесай

Царско село с първа победата в efbet Лига след успех над Арда

Царско село реализира първа победа в шампионата, откакто победи Арда с минималното 1:0 в петия кръг от шампионата. Единственото попадение в дуела бе дело на Васил Шопов, който в 50-ата минута с майсторско осъществяване донесе трите точки на отбора на Антони Здравков.

В идващия кръг Царско село приема Ботев Пловдив, а Арда ще семейства на новака в елита Локомотив София.

Домакините трябваше да извършат насилствена промяна още в 12-ата минута, когато Бакалов получи контузия и напусна игра.

Секунди по-късно Стоев изведе Спас Делев зад бранителите в алено. Крилото опита пас към Йорданов, само че малко не доближи на тарана на гостите да засече топката на два метра пред вратата.

В 18-ата минута Караджов излезе неразчетено след центриране от корнер и извади шанс, че топката се озова в краката на негов съотборник, а не в тези на съперников футболист.

В 29-ата минута Меси Мезу направи рядко срещан пропуск. Георгиев изрита топката напред, Стоев опита да я върне с глава към Караджов, само че го направи неприятно и таранът на Царско село първи стигна до нея. След това той преодоля стража на сините и от четири-пет метра шутира в дясната греда, а не в празната врата.

Четири минути по-късно и Арда можеше да открие резултата. Делев центрира към Йорданов, който стреля от 6-7 метра фронтално с глава, само че право в ръцете на Георгиев. В 42-ата минута нов удар, този път на Делев, още веднъж бе отразен от стража на домакините.

В заключителните секунди на първата част Делев бе изведен зад защитата на Царско село, подвигна си топката и насочи атрактивен шут със задна ножица, само че Георгиев още веднъж избави.

Пет минути след началото на второто полувреме Васил Шопов откри резултата след атрактивно осъществяване. Халфът засече от въздуха центриране на Нганиони отляво и не остави късмет на Караджов.

В 57-ата минута домакините като по знамение не означиха второ попадение. Мезу се възползва от неточност на Стоев, преодоля го и излезе очи в очи с Караджов, само че шутира около вратата.

Десет минути по-късно резервата Жуниньо стреля със странична ножица над напречната греда. В 69-ата минута бразилецът получи втори късмет да означи, само че направи сериозен пропуск, шутирайки от 5-6 метра над вратата.

Царско село отговори с рисков удар по земя на Шопов, който Караджов мазета в корнер.

След тази обстановка Арда реализира сериозен напън до края на мача. Последваха няколко рискови офанзиви, които приключиха със съществени мелета в наказателното поле на домакините, само че без да последва удар във вратата.

В даденото от съдията продължение Йорданов овладя на границата на пеналта и стреля технично с десния крайник, само че Георгиев плонжира и мазета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР