Църквата Света Троица“ в сливенския квартал Речица“ е била разбита

...
Църквата Света Троица“ в сливенския квартал Речица“ е била разбита
Коментари Харесай

Разбиха църквата „Света Троица“ в Сливен, чийто предстоятел обяви гладна стачка

Църквата „ Света Троица “ в сливенския квартал „ Речица “ е била разрушена и поругана. Вандалите са влезнали през прозореца на олтара. Нападателите не са вземали нищо, заяви отец Иван. Той е предстоятел на църквата и от няколко дни е в гладна стачка в символ на митинг против решението на Светия синод да касира изборите за митрополит в Сливен, написа Българска национална телевизия.

Според него става въпрос за заплашване, с цел да спре със стачката, с цел да не внася ужас в църковния живот. От полицията обявиха, че е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител. Направен е оглед на разрушената черква и мястото откъдето са проникнали причинителите.

Междувременно в Сливен дойдоха няколко събратя на отец Иван от църквите в Бургас и Поморие да молят да спре гладната стачка. Те му донесоха и писмо от свещеник Йеротей.

„ Всяка вечер църквата си е заключена и е без духовник, без чиновници от доста време. Така че това е съвпадане с моето стоене тук и е показна акция какво може примерно на мен да се случи, в случай че не преставам да отстоявам. Сещай се! Това е подтекстът на това, което се извърши. Нищо не е взето. Вътре в олтара е разрушено, разрушкано, единствено там “, описа Отец Иван, предстоятел на църквата „ Света Троица “ Сливен.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР