Църковното настоятелство на новостроящия се храм „Св.Пантелеймон и Св.Седмочисленици“ в

...
Църковното настоятелство на новостроящия се храм „Св.Пантелеймон и Св.Седмочисленици“ в
Коментари Харесай

Икони на търг за иконостас на нова църква

Църковното настоятелство на новостроящия се храм „Св.Пантелеймон и Св.Седмочисленици“ в град Каспичан събира средства за иконостас и за близо месец акция, която приключи с благотворителна вечер, съумя да набави съвсем 30 000 лева Освен от великодушни дарения и куверти, парите постъпиха и от продажбата на три икони. На най-висока цена 700 лева се продаде „Свети Георги“, предоставена от някогашната депутатка от ГЕРБ и член на настоятелството Ралица Тодорова. Тя жертва иконата, която закупи предходната година по време на благотворително наддаване за Голямата базилика в Плиска. Тогава изображението на светеца Победоносец беше дарено от шефа на НИМ проф.Божидар Димитров.

 Èêîíàòà íà Още две икони се продадаха за 880 лева в името на иконостаса. За направата му са нужни общо 80 000 лева През предходната година с друга акция и концерт бяха събрани 23 000 лева Нужни са още малко средства, с цел да бъде приключено богоугодното дело и всеки може да помогне с милостиня по банковата сметка на настоятелството: Банка ДСК BG48STSA93000008240346.

Градежът на храма, който е с внушителна повърхност от 550 кв.м., е стартирал още през 2004 година и локалните неуморно събират дарения от стотици частни лица и компании. Най-големите вложения са направени в последните пет години. През 2012 година с нов водосвет стартира интензивно строителство. Над 300 000 лева са вложени в градежа, измежду сериозните донори е и партия ГЕРБ. Варненската митрополия също годишно е отпускала по 10 000 лева Сега в Каспичан има дребна настояща черква, решени сме да приключим започнатата, безапелационна е Тодорова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР