Църковни имоти за 10 млн. лева се рушат изоставени. Най-скъпите

...
Църковни имоти за 10 млн. лева се рушат изоставени. Най-скъпите
Коментари Харесай

Църковни имоти за 10 милиона пустеят в забрава

Църковни парцели за 10 млн. лв. се разрушават изоставени. Най-скъпите от тях са благосъстоятелност на Светия синод, който не дава пари за поправки и реституция, открила инспекция на „ Монитор “.
Скандален случаи за тотална липса на интерес от страна на архиереите е някогашната почивна станция в Несебър, която до преди петнадесетина години беше едно от най-привлекателните места за отдих по Южното Черноморие. Сега от нея са останали единствено стените, изкъртена е даже дограмата, мебелировката е открадната, а крадците каквото не са съумели да изнесат, са потрошили.

През 2016 година ДАНС откри в нея незаконна спиртоварна. Оказа се, че незаконните производители на ракия, водка и уиски са употребили постройката необезпокоявани, откакто синодът я изоставил преди осем години. Дори и след гръмването на абсурда обаче действително не бе подхванато нищо, с което тя да бъде стегната и употребена по някакъв метод. На 1 млн. 370 хиляди лева възлиза данъчната оценка на парцела с прилежащите територии, споделиха от Синодалната палата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР