„Трябва ни генерално нова концепция за наказателната политика, която да

...
„Трябва ни генерално нова концепция за наказателната политика, която да
Коментари Харесай

За да има справедливост, трябва  нова наказателна политика

„ Трябва ни генерално нова идея за наказателната политика, която да бъде задоволително ефикасна, с цел да се възвърне възприятието за правдивост в хората. Такава идея за наказателната отговорност трябваше да е направена от държавното управление в края на предходната година”. Това съобщи пред БТВ заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България " и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

„ От Българска социалистическа партия считаме, че когато действието е предизвикало гибел или тежка телесна щета не би трябвало да има кратко произвеждане ", сподели той. Зарков разяснява, че през вчерашния ден институциите са се обединили към решението, което левицата и други парламентарни групи оферират –при най-тежките закононарушения да не се понижава присъдата с една трета.

„ Има общоприет проблем – българската наказателна политика се образува по този метод – нещо се случва и започваме да се чудим”, съобщи Зарков. Социалистът означи, че задачата на всяко наказване е да възвърне справедливостта и да бъде задоволително превантивно, с цел да не се случват тези неща. „ Трябва да бъдем наясно, че един път случи ли се такова действие, в никакъв случай не може да има задоволително верен отговор след това”, акцентира той.

Зарков разяснява, че в случай че се работи бързо, в границите на няколко седмици може да се одобри законът и на второ четене. „ Ако методът, препоръчан от Българска социалистическа партия, бъде признат в точния момент, е допустимо и към този момент осъществени закононарушения, в това число убийството от Сотиря, да бъдат третирани по новата корекция – причинителите да не се възползват от понижените присъди ", приключи Крум Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР