“Трябва много внимателно да се прецени с кои доходи, които

...
“Трябва много внимателно да се прецени с кои доходи, които
Коментари Харесай

Бюджет 2023 г. влиза в парламента в началото на юли месец? frognews.bg

“Трябва доста деликатно да се реши с кои приходи, които зависят от държавния бюджет и не са индексирани, какво може да се направи и в случай че нещо не може да се случи тази година, то да стане през идната ", добави Димитров. 

 

Миналата седмица депутатите дефинитивно одобриха на второ четене наново удължение на бюджета за 2022 година да важи до края на месец юли. Удължаването на бюджета обезпечава опция за осъществяването на разноски и даването на прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет, при изискванията на неприети бюджетни закони за 2023 година и при отчитане на влезнали в действие актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства.

 

Мартин Димитров уточни, че на среща на бюджетната комисия с Министерството на финансите на следващия ден ще бъдат заложени доста въпроси, в това число и този за събираемостта в приходните организации.

 

" Има по какъв начин Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " да стартират да работят доста добре. Хората би трябвало да бъдат спокойни, че от 1 юли ще бъде получено нарастването на пенсиите. Няма да има нарастване на налозите с новия бюджет, тъй като желаеме стопанската система да пораства ", добави Димитров.

 

Той увери, че всички разноски, които ще бъдат направени за покриване на вредите от наводненията, ще бъдат направени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР