Трябва да затворим първия етап от разговорите за съставяне на

...
Трябва да затворим първия етап от разговорите за съставяне на
Коментари Харесай

От понеделник започва обсъждане на персоналния състав на кабинета

Трябва да затворим първия стадий от диалозите за сформиране на кабинет. Има поддръжка за програмата, другата седмица ще продължим диалозите по персоналния състав на Министерския съвет. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто от партията ѝ организираха среща с самостоятелните депутати, напуснали Има Такъв Народ. По-рано социалистите разговаряха и с " Демократична България. "

По думите ѝ задачата е доста по-голяма от персоналните несъгласия и егото. " Има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която ще изработим в елементи и ще представим окончателния вид. Няма съществени разминавания. Разговаряхме за КПКОНПИ и избора на Бойко Рашков и тук разминаването не е по съществото на въпроса, а за времето, не можем да държим безпределно мандата. От Политическа партия желаят първо да се одобри законът за КПКОНПИ, с което да се подсигурява антикорупционно болшинство с гласоподаване в Народното събрание, не на думи и договаряния единствено и по-късно да се пристъпи към последващи дейности, само че това слага въпроса какъв брой време може да се държи мандатът ", добави Корнелия Нинова.

Тя посочи, че са обсъждани парламентарни процедури, съкращаване на периоди, изключителни съвещания, в случай че би трябвало. " Не водим диалози с обособени депутати от " ИТН " за разединение на нови такива. Надделява мнението за политически кабинет в първия стадий на договарянията. Усилието е всички да бъдат събрани на една маса. В началото на другата седмица финално ще представим програмата. Не сме предвиждали да беседваме с Елена Гунчева (която напусна " Възраждане " бел. ред.). Ще изчакаме процедурата за антикорупционния закон, няма да разясняваме имена и министри преди да приключим с програмата и тя да получи цялостно утвърждение ", сподели водачът на левицата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР