Трябва да сте наясно, че след евентуалното членство на Македония

...
Трябва да сте наясно, че след евентуалното членство на Македония
Коментари Харесай

Русия предупреждава: Ако Македония влезе в НАТО, може да стане цел на ответен удар

Трябва да сте наясно, че след възможното участие на Македония в НАТО, страната ще стане част от военна машина на Алианса и в случай че се случи експанзията на НАТО против Русия, ще имате ориста на цел на ответен удар . Това съобщи съветският дипломат в Македония Олег Шчербак по време на конференция с публицисти, съобщи БГНЕС.

В отговор на въпроси за предизвестията, че ще има последици за участието на Македония в НАТО, Шчербак попита: " От това ли имате потребност вие и децата ви? “.
Според Русия НАТО е излишък от Студената война със строга блокова конструкция, отговорна за голям брой нападателни войни, които са умъртвили милиони и са разрушили няколко страни. Москва счита, че измежду бомбардираните от НАТО страни са Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Йемен.

“Във военните си доктрини НАТО и водачът на Алианса Съединените щати оповестиха, че Руската федерация е техен противник. В подобен случай не можем да приветстваме напъните на Република Македония да влезе в НАТО и да се трансформира в територия за база на военна инфраструктура и евентуално военни офанзивни войски на този боен съюз. Освен това би трябвало да имате поради, че вашето участие в НАТО ще докара до ограничение на суверенитета на страната. НАТО изисква от всички страни членки послушание, което значи, че Македония ще би трябвало да поддържа всички антируски дейности, в това число наказания “, сподели още Шчербак.
Противно на общоприетото разбиране, участието в НАТО няма да даде на Македония разцвет, разясни съветският дипломат и добави, че териториалната целокупност няма да бъде консолидирана.
Напълно измислено е изказванието, че участието в НАТО ще усили сигурността на Македония. Кой може да заплаши Македония, която е заобиколена от членове на НАТО? Македонското въздушно пространство към този момент е под контрола на силите на НАТО. Кой при такива условия може да нападна страната с изключение на самата НАТО или извънземни “, разсъждава Шчербак и добави, че участието може съществено да навреди на районната сигурност и атмосферата на доверие, която би могла да засегне двустранните връзки сред Македония и Русия.

Според дипломата това решение би трябвало да се вземе на референдум, на който жителите ще разгласят позицията си. “Ние не постановяваме възгледите си във вашата страна - с кого да сте другари и с кого да си сътрудничите. Но имаме задължението като хора да разбираем на нашите македонски другари, че такива съдбоносен решения, каквото е участие в нападателния военно политически съюз НАТО, би трябвало да се одобряват след деликатно обсъждане на всички последствия от сходен ход “, разяснява още съветският дипломат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР