Трябва да сме отговорни пред хората. Бъдете достатъчно честни накъде

...
Трябва да сме отговорни пред хората. Бъдете достатъчно честни накъде
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Вкараха България в инфлационна и дългова спирала

Трябва да сме виновни пред хората. Бъдете задоволително почтени накъде водите страната. 

Освен към инфлационна серпантина, с изключение на към дългова серпантина, вие водите България и към ликвидна рецесия. С тези думи националният представител от Движение за права и свободи доцент Петър Чобанов, някогашен финансов министър, се обърна към вицепремиера и финансов министър Асен Василев по време на дебатите по първо четене на актуализацията на бюджета.

Вие не емитирахте на време дълга, сега обстановката на пазарите е доста изменена, цените на акциите през днешния ден падат, подвига се доходността по държавните задължения, сподели финансовият специалист.

10-годишният дълг на Германия към този момент е на 1,8%, разликата с България е 2,2% от през днешния ден. 4% щеше да е дългът сега най-вероятно, в случай че го бяхте емитирали. В момента си затворихме пазарите, затворихме си вратата, затръшнахме я с това държание на финансовия министър който не се вслуша в никакви препоръки, който не излезе на пазарите на време, който не може да го направи в този момент, безапелационен бе доцент Чобанов.

Ако емитираме през септември, тогава към този момент ще би трябвало да плащаме 7% по този държавен дълг. Това е голяма тежест за българите, вместо тези пари да отиват за някакви обществени ограничения, да отиват за възстановяване на живота на хората, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР