Трябва да си носи отговорността. Лечебното заведение във Варна е

...
Трябва да си носи отговорността. Лечебното заведение във Варна е
Коментари Харесай

От правителството с коментар за безумието във Варна: Общината да си поеме отговорност за собствената си болница

" Трябва да си носи отговорността. Лечебното заведение във Варна е общинско комерсиално сдружение. Няма механизъм, по който страната да подкрепя привилегировано едно или друго лечебно заведение. Има механизъм, по който се субсидират избрани действия, в това число и туберкулозата ". Това сподели на брифинг доцент Момчил Мавров – шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето по казуса със Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна, която е в тежко финансово положение, съобщи Дарик. 

Лекарите в Белодробната болница не са взимали заплати от 10 месеца, а токът бе спрян, след насъбрани отговорности. 

Доц. Мавров посочи, че се прави всичко допустимо да се откри място за настаняване на пациентите на болничното заведение в други лечебни заведения. 

В сряда са поканени на среща в Министерство на здравеопазването регионалният шеф, кметът и шефът на лечебното заведение и шефът на РЗИ, с цел да бъде решен този въпрос, изясни доцент Мавров.

" Вариантите за болничното заведение, ще ги разберем след два-три дни. Самата болница е благосъстоятелност на Община Варна, няма по какъв начин ние да преценяме вместо Общинския съвет на Варна ", сподели още доцент Мавров.

Очаква се доцент Мавров да разяснява и дефицита на лекарствени артикули в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР