Трябва да се знае, че в много голяма част от

...
Трябва да се знае, че в много голяма част от
Коментари Харесай

Лена Бориславова: С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция

Трябва да се знае, че в доста огромна част от случаите решенията на господин Борисов не се вземат от него персонално, а от господин Делян Пеевски, съобщи Бориславова
" Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, само че и аз желая да поздравя госпожа Сачева, тъй като одеве те изгубиха ролята на комфортната съпротива в ръководство и ще би трябвало да станат виновни ръководещи ", по този начин Лена Бориславова разяснява пред Българска национална телевизия изборът на Румен Радев за длъжностен министър председател в лицето на Димитър Главчев.

Бориславова сподели, че измислената от нея дума за ръководещото болшинство на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - сглобка, извънредно добре разказва формата на ръководството през миналите девет месеца.

Затова това тази дума стана толкоз известна. Тя отразява обстоятелството, че в никакъв случай не станахме и няма да станем органично цяло с ГЕРБ, тъй като имаме разнообразни разбирания за това каква е задачата на политиката, доста разнообразни сме и като хора. За нас, когато се дава дума, тя би трябвало да се съблюдава, а не да се сменя мнението по три пъти дневно. За нас това да действаш с унисон с евроатлантическите правила, значи, че няма по какъв начин да строиш " Турски " или " Балкански ", или всевъзможни други " потоци ", с цел да може Русия да заобиколи Украйна. За нас правосъдната промяна не се заключава в профилирани съдилища, които задълбочават проблемите, а в това да се търсят решенията им, съобщи Бориславова.

Тя разяснява и провалената ротация на държавното управление: " Първоначалната сделка беше да се ротират единствено Габриел и Денков. След това в оповестения кабинет на госпожа Габриел имената в най-малко шест министерства бяха заменени, без това да бъде в съгласие с нас. Затова ние казахме, че би трябвало да се върнем на масата на договарянията и да създадем кабинет, тъй като единственият губещ от протичащото се е българският народ ".

Попитана дали по време на договарянията за ротацията на кабинета съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е водил диалози със съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Лена Бориславова уточни: " Трябва да се знае, че в доста огромна част от случаите решенията на господин Борисов не се вземат от него персонално, а от господин Делян Пеевски. В този смисъл тогава, когато в хода на договарянията имаше гледище от ГЕРБ за включване на текст, осигуряващ квота в интерес на Движение за права и свободи при избора на регулаторите, господин Кирил Петков направи разумната стъпка, че в случай че желаеме тази квота да не се случи и да не е в текста на съглашението, с цел да могат ГЕРБ да се съгласят, господин Петков беседва с господин Пеевски ".

Дали ще успеем да осъществяваме промените, които българските жители чакат от 20 години, зависи от относителната ни тежест в Народното събрание, тъй като останалите участници схващат единствено от това - от мощ, и те го демонстрираха по време на договарянията. ГЕРБ и Движение за права и свободи го демонстрираха и когато саботираха работата на комисията за Нотариуса, акцентира Бориславова.

Ако зависеше от нас, до избори нямаше да се стигне. Сега на масата има ясни задължения. Трябва да поемем ясна отговорност и да се работи за това нещо, сподели още Лена Бориславова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР