Трябва да се търсят такива намаления на данъците, които да

...
Трябва да се търсят такива намаления на данъците, които да
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Пренасочването на пари е силен инструмент, но има лимит

Трябва да се търсят такива понижения на налозите, които да предизвикват увеличението на дълготрайния капацитет за стопански напредък. Данък добавена стойност тъкмо върху бирата и виното е доста обратно в опашката на ограничения, които биха подтикнали в по-общ проект един по-добър капиталов климат в България. Това счита Лъчезар Богданов, основен икономист на Института за пазарна стопанска система.

Пред БНР той дефинира като един от най-големите проблеми на незабавните антикризисни ограничения това те да не сработят незабавно.

Бойко Борисов: Пренасочваме 10 милиона лв. за подкрепяне на туристическия бранш

"Пренасочването на средства е много мощен инструмент. Явно това е настоящата краткосрочна тактика – да се пренасочват разноски, а не общо да се усилват. Доколко това е удържима тактика, не знам, въпреки всичко има предел на това ", разяснява Богданов.

"Излишък в държавната хазна има, само че спрямо предходната година е с към 1,5 милиарда лв. по-малко. Затова утешение в тази линия няма, би трябвало да се гледа в съпоставяне. Очевидно е, че имаме отчетливо понижение на доходи от съществени налози, най-много в акцизи и Данък добавена стойност ", изясни икономистът.

И акцентира, че е налице е преобладаваща настройка за от ден на ден обществени разходи, уточни Богданов. Според него към този момент това няма да докара страната до вдишване на нов дълг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР