Трябва да се промени законът – сега става така, че

...
Трябва да се промени законът – сега става така, че
Коментари Харесай

Близки на д-р Димитров: Защитаваме престъпниците, а честните отиват в затвора

Трябва да се промени законът – в този момент става по този начин, че пазиме нарушителите, а честните и положителни хора отиват в пандиза, разяснява Йорданка Тонева, баба на брачната половинка на доктор Димитров пред NOVA.

До края на март приготвят незабавни промени в Наказателен кодекс за неизбежната защита

Д-р Димитров: Не поисквам това на никой българин

Тя е безапелационна, че не има вяра на данните от Прокуратурата. ”Дали е в гараж, дали е в къща, това е твоя благосъстоятелност, и то през нощта – и в два часа да ми влезеш в двора – защо влизаш? Да крадеш “ безапелационна е тя.

Близките на лекаря са безапелационни, че той не е заличавал следи и не е молил другари да изтриват записите от охранителните камери. Отричат и изказванието, че е следил крадеца в продължение на 30 минути.

Д-р Иван Димитров, който беше упрекнат за убийството на апаш в Пловдив и беше освободен от ареста против мярка за неотклонение „ подписка “ във вторник.

На излизане той съобщи: „ Не се усещам нарушител. Наистина не поисквам на никой от вас, на никой българин, тия изроди, които непрекъснато се подиграват с нас “ и подчертава, че са го обирали над шест пъти.

„ Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това, разбирате ли? Аз не съм палач. Не желая това да става и не съм желал това да става. Два пъти ме рани с нож. Вижте, раните са ми по краката “, сподели докторът и сподели превързаният си гален пред чакащите го кореспонденти.

На въпрос дали в действителност 30 минути е следил нарушителя без да се обади в полицията и от кое място има револвер доктор Димитров показа: „ Хора сте, оставете ме, ужасно съм смутен.

Хиляди българи се подвигнаха за свободата на доктор Димитров

Цялата истина ще излезе нескрито. Ще разберете тогава, че аз не съм нарушител “. Той благодари на хилядите хора, които излязоха на митинги в негова поддръжка. По думите му той би направил същото.

Д-р Димитров изрично отхвърли да е викал другари на помощ, с цел да му оказват помощ със заличаването на следите от убийството. „ Няма такова нещо “, сбит беше той.

След като станаха ясни елементи по случая, прокуратурата му повдигна две обвинявания – за нелегално владеене на оръжие и муниции, като и за превишаване рамките на неизбежната защита.

Днес министър председателят Бойко Борисов е подреди да бъдат изменени текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната защита и превишаването на нейните лимити, Това се чака да стане до края на март, след което има планувано публично разискване.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР