Трябва да се постави висока оценка за мерките в нашата

...
Трябва да се постави висока оценка за мерките в нашата
Коментари Харесай

Ето как да разграничим коронавируса от сезонния грип

Трябва да се сложи висока оценка за ограниченията в нашата страна за ковид. Това съобщи пред Българска национална телевизия акад. Ангел Гълъбов – деец на вирусологията в България. Нужно е да се прави изрично разграничение сред признаците на грип и ковид, изясни акад. Гълъбов. При грипа има ненадейно начало – положение на разтрисане, температура, главоболие, болки в мускулите и чак на втория – третия ден се поява кашлица.

Той не навлиза в кръвта, нападна горните етажи на дихателния тракт и по-късно става изтичане на оксиданти. При ковид няма ненадейно начало, обаче има три особености – стъпалообразно усилване на кашлица, стъпалообразно повишаване на температурата, детайли на проблеми с дишането, защото нападна надълбоко дихателните пътища и алвеолите, разясни акад. Гълъбов.

Акад. Гълъбов изясни, че взривът на ковид в Италия се дължи на това, че той е навлизал повече от месец в страната без симптомни инфекции и затова, още не е открит нулевият пациент.

При подозрение за ковид, пациентът никога не трябва да посещава фамилния си доктор в лечебно заведение, нито да се движи с всеобщия градски превоз или да търси лекарства в аптеката. В противен случай болният слага в риск близките и другите пациенти в здравното заведение, каза д-р Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

Ако има подозрения, пациентът би трябвало да се обади на своя доктор и по-късно той ще бъде извозен с кола за спешна помощ по специфичен метод, с цел да се създадат проучвания за ковид. Трябва да имаме високо гражданско схващане и да действаме без суматоха, добави доктор Николова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР