Трябва да се намали срокът, за който държавата дава пари

...
Трябва да се намали срокът, за който държавата дава пари
Коментари Харесай

Каролев: Да се намали срокът, в който се дават пари на младите майки

Трябва да се понижи срокът, за който страната дава пари на младите майки, тъй като има дами, който са трансформирали раждането в своя специалност. Това съобщи икономистът Владимир Каролев.

Коментарът му е мотив новия проект за стимулиране на раждаемостта, направен от държавното управление. Според тактиката фамилиите би трябвало да бъдат поощрявани, тъй че у нас да се родят 65 500 бебета до края на 2018 година е заложило в проекта си държавното управление. Или най-малко за толкоз ще стигнат парите в хазната.

Други цели на страната е да намалеят бащите, които не признават децата си, както и 20 000 души да разгласят, че имат български генезис, макар че живеят в чужбина.

„ По-сериозен демографски срив имаше единствено през 90-те години. Сега, в случай че няма задоволително майки в детеродна възраст, каквото и да направи страната, раждаемостта не може да се усили значително”, сподели още Каролев пред Нова телевизия.

Според някогашния обществен министър Иван Нейков „ тезата, че хората основават повече деца, когато им се дадат повече пари, не е вярна”.

„ За да вземе едно семейство решението да има дете, би трябвало да има положителни услуги. Когато една майка излезе от специалността си за година или повече, тя се връща там като новобранец. Ето за какво би трябвало да се направи нещо по въпроса за поддържане на квалификацията на жените”, разяснява Нейков.

Според него проблем с местата в учебните заведения и детските градини няма. Имало единствено „ недостиг на идеи”.

„ Защо, когато един преподавател се пенсионира, да не стартира работа като детегледач и да оказва помощ на млади семейства”, пита някогашният обществен министър.

Според Владимир Каролев детските заведения не би трябвало да бъдат безвъзмездни, само че броят им несъмнено би трябвало да се усили.

„ В България има междинна класа, която няма потребност от помощи и надбавки, а получава такива” , сподели още Каролев. И добави, че на младите майки би трябвало да се позволи да работят почасово.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР