Трябва да се намали ръководният състав на „Топлофикация София“, а

...
Трябва да се намали ръководният състав на „Топлофикация София“, а
Коментари Харесай

Велчев: Трябва да се намали ръководният състав на „Топлофикация София“

Трябва да се понижи управителният състав на „ Топлофикация София “, а не да се редуцират индустриален личен състав и обществени придобивки. Проблемите на сдружението са много съществени и не са свързани единствено с софтуерното модернизиране, а и с изискванията на труд в него. Това сподели Николай Велчев - член на ИБ на Българска социалистическа партия – София с сектор „ Синдикални организации “ и заместник-председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в СОС. Той и досегашният ръководител на групата на социалистите Калоян Паргов се срещнаха с представители на синдикалните организации в „ Топлофикация София “.

По време на срещата стана ясно, че управителният личен състав на централното ръководство на „ Топлофикация София “ през последните 3 години е в мощно повишен състав и част от аргументите са това са и политически.

„ Назначени са доста хора, които взимат високи заплати за сметка на трудещите се хора, които действително изнасят на гърба си всички проблеми на сдружението. В момента дори има планове да бъдат съкратени и обществени права на работещите “, изясни Велчев и добави, че техните заплати не са обновени с показателя на инфлация за страната.

По думите му предприемането на дейности по редуциране на личен състав е най-лесното за всяко едно управление, с цел да компенсира загубите. „ Това не е в интерес на софиянци и те би трябвало да го знаят, тъй като когато стане повреда, няма да има кой да извърши нужните незабавни ремонтни действия “, смята заместник-председателят на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в СОС.

Той съобщи, че от Българска социалистическа партия ще продължат да поддържат справедливите митинги на работещите в „ “Топлофикация София “.

Социалистите препотвърдиха позициите на групата съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС, а точно - неотложно пускане на конкурс за избиране на нови управителни органи – Надзорен и Управителен съвет, тъй като договорите на актуалните са изтекли още през декември предходната година. Второ – бързо завършване на процеса по въвеждане на външен мениджмънт, обвързван с консултантския контракт с американската компания „ Блек енд Вийч “ с оглед финансово и софтуерно стабилизиране на „ Топлофикация София “. Трето – оптимизация на управителния и административния личен състав на сдружението, поради високо раздутия административен щат, което лишава огромен запас на сдружението, изключително в настоящето му тежко положение.

„ Отново декларирахме, че е належащо, на най-високо ниво в общината, да се прегледа казуса с дълговата рецесия на „ Топлофикация София “, поради това, че има дефицит на средства за заплащане на настоящото ползване на газ, а дългът на сдружението пораства и към м. април към този момент е над 1 милиарда лева Към тях би трябвало да се прибавят и 220 млн. лева за парникови и газови излъчвания, които би трябвало да бъдат платени. В противоположен случай следват финансови наказания “, посочи Калоян Паргов.

Той напомни, че от Българска социалистическа партия имат неизменима позиция в отбрана на служащите в сдружението.

„ Не би трябвало да се редуцира индустриален личен състав, тъй като той е значим, а липсват квалифицирани фрагменти и сдружението не прави нищо по този въпрос “, съобщи Паргов и добави, че не трябва да бъдат орязани обществените добавки, които са в размер на 12 млн. лева и годишно се залагат в Бизнес проекта на „ Топлофикация София “, както и е належащо увеличение на заплатите на работещите в сдружението с инфлационния показател.

Той съобщи, че от Българска социалистическа партия желаят да слагат обществено няколко значими въпроса и чакат отговори.

Трябва да стане ясно каква е успеваемостта на тези близо 100 адвокати, които са назначени в сдружението, във връзка с събираемостта на отговорностите вследствие на извоювани каузи с клиенти.

„ Защо бяха съкратени печелившите проектантски отдели и отдели за присъединение на нови клиенти, а тези действия са предоставени на външни компании? Това повече или по-малко коства на сдружението и каква е успеваемостта от това деяние на управлението на „ Топлофикация София “? “, попита Паргов.

Според него, по отношение на дължимите 220 млн. лева за закупуването на парникови и газови квоти, би трябвало да се направи разбор какво е направено през последните 10 години за намаляването на излъчванията, което значи икономисване на средства на сдружението.

„ Дружеството има потребност от тактика за развиване в идващите 30 години – нещо, което липсва сега. Без значение дали има или няма външен мениджмънт, каквато е волята на принципала – Столичния общински съвет “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР