Трябва да осъзнаем, че Ислямска държава води информационна война с

...
Трябва да осъзнаем, че Ислямска държава води информационна война с
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС посочи кой е начинът да се преборим с терористите

" Трябва да осъзнаем, че Ислямска страна води осведомителна война с нас. Не можем единствено и само с стандартни средства да се оправим с това нещо. Не можем да приказваме, че Лондон е един от най-сигурните градове, тъй като има доста камери ". Това съобщи някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС Цветлин Йовчев в ефира на bTV във връзка снощния атентат в Лондон.

" Трябва да прекъснем тяхната пропагандна. Тук е една от най-големите компликации, само че това е методът. Трябва да прекъснем тези послания до хората, които са уязвими ", уточни той.

По думите му българските служби за сигурност работят по стотици сигнали за тероризъм годишно, доста от които се оказват несъстоятелни. Има обаче и случаи, когато службите ни работят превантивно. Това остава прикрито за обществото и по този начин би трябвало да бъде, съобщи някогашният началник на ДАНС.

„ Коридорите, колкото и да поставим старания, не може да ги затворим изцяло. Има огромни предпоставки да мигрират хора от Северна Африка, от близкоизточните страни към Европа “, сподели още Йовчев.

Той е безапелационен, че сега миграцията няма по какъв начин да бъде спряна, само че може да бъде лимитирана до известна степен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР