Трябва да мислим за сигурни гаранции и подкрепа, така че

...
Трябва да мислим за сигурни гаранции и подкрепа, така че
Коментари Харесай

Румен Радев: Българските земеделци се нуждаят от сигурни гаранции и подкрепа, за да имат увереност в работата си

Трябва да мислим за сигурни гаранции и поддръжка, тъй че българските аграрни производители да имат убеденост да продължат да работят.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща със аграрни производители от Белозем и Шишманци, община Раковски, село Ръжево Конаре, община Калояново и село Милево, община Садово, чиято продукция пострада от градушка. В срещата участваха заместник-министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев, регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев и кметът на село Белозем Виолета Петрова.

Държавният глава означи, че е значимо помощта да бъде изплатена допустимо най-бързо, до края на годината, с цел да може да бъде обновен цикълът на работа за идната година.

" Ако страната се отдръпне, в случай че не намерим дружно верен метод и не активизираме всички институции от кметство, регионална администрация, Министерството на земеделието до Народното събрание, ние рискуваме в действителност да ви загубим и на мястото на тази българска продукция да се настани импорт извън “, уточни Румен Радев.

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев съобщи от своя страна, че в министерството разполагат единствено с 2 млн. лв. за компенсации. Той изрази очакване нужните средства да дойдат по линия на актуализацията на бюджета, където са заложени 15 млн. лв. за потърпевшите от градушката аграрни производители.

" Важно е да не загубим българското произвеждане и да не загубим традициите, опитът и експертизата, които имаме в производството на зеленчуци и плодове, както и да подпомогнем хората, които желаят и могат да работят в тази област, да продължат да го вършат “, акцентира на срещата президентът Радев.

В Белозем президентът посети църквата “Св. Георги Победоносец”.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР