Трябва да бъдем реалисти, нямаме основание да смятаме, че България

...
Трябва да бъдем реалисти, нямаме основание да смятаме, че България
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Трябва да запознаем ЕС с проблемите тук



Трябва да бъдем реалисти, нямаме съображение да считаме, че България няма да бъде един сполучлив ръководител на Съвета на Европейски Съюз. В същото време не трябва да се успокояваме, тъй като времето тече. Това сподели депутатът на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не е въпросът да посрещнем и изпратим едни хората, които ще дойдат у нас, а да сложим политически цели, които след това ще бъдат реализирани “, акцентира някогашният външен министър.

„ Европейски Съюз най-малко два пъти е препотвъждавал желанието си за приемане на Западните Балкани в съюза, каквато е нашата цел. Там към момента имаме тлеещи спорове, съществени социално-икономически проблеми, престъпността, свободата на медиите. Колкото по-близо са до европейските стандарти те, толкоз по-добре ще е за България “, уточни Вигенин.

„ Ролята на медиатор не е най-удобната, само че ние сме длъжни да доведем повече Балкани в Брюксел и в това време да доведем Европейски Съюз на Балканите. Трябва да срещнем Европейски Съюз с проблемите тук “.

Бившият външен министър разяснява и нарастването на минималните пенсии. „ Смятаме, че има пари за всички пенсионери. Справедливата мярка е преизчисляване. Това което се случва е замазване на очите на част от пенсионерите. Има огромна доза неправда насъбрана в системата “.

„ Отварянето на тематиката "Македония " в този момент би нанесло повече вреди, в сравнение с изгоди “, безапелационен бе Вигенин. Той добави, че е добре да не се трансформират нещата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР