Трябва да бъдем малко по-смирени към спешните медици и Министерство

...
Трябва да бъдем малко по-смирени към спешните медици и Министерство
Коментари Харесай

Проф. Николай Младенов: Реформата в спешната помощ трябва е на 180 градуса

Трябва да бъдем малко по-смирени към незабавните медици и Министерство на здравеопазването. Има въведен стандарт и протоколи, които действат и в тях тъкмо и ясно е разказано дефинирано положението на държание . Това съобщи проф. Николай Младенов, основен координатор на експертния съвет по Спешна медицина пред БиТиВи.

Проблемът е, че големият недостиг, който съществува в незабавната помощ лимитира опцията да се работи върху повече заболели, уточни проф. Младенов.

Според него би трябвало да има среда, в която да се реализират медицинските действия, съответната инсталация, която също липсва, съответните лекарства и кадровият проблем. В незабавната помощ към 5% са лекарите под 30 години, то нещата стават прекомерно сериозни при обслужването на пациенти, посочи проф. Младенов.

Ако има административни пречки, би трябвало да се премислят , настоя той.

Спешните медици нямат право да върнат човек, който е със незабавно положение. Спешната помощ се трансформира в буфер на всички благополучия на опазването на здравето , посочи проф. Младенов и добави, че промяната би трябвало да е на 180 градуса. Най-накрая управлението на Министерство на здравеопазването би трябвало да посегне към по-радикални промени, настоя той.
 Жена умря пред входа на незабавното във Враца?
Жена умря пред входа на незабавното във Враца?

Случаят се проверява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР