Трусовете през последните дни намалиха шансовете за съставяне на правителство,

...
Трусовете през последните дни намалиха шансовете за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Натискът за реално правосъдие в България е вече много голям, смята анализатор

Трусовете през последните дни понижиха възможностите за сформиране на държавно управление, изключително с първия мандат и извадиха на показ неща, които са обществена загадка. Сега към политическата рецесия се добави и институционална рецесия. Това сподели е ефира на Euronews Primetime политическият анализатор и някогашен народен представител Борис Станимиров.

 
Борисов е задоволително умел, с цел да си дава сметка, че това статукво и този триъгълник на олигархичния комфорт нямаше по какъв начин да продължи постоянно. Натискът за действително правораздаване в България е доста огромен. Рано или късно този абсцес щеше да се спука и аз позволявам, че в този случай той просто направи следено изпускане. Опита се да оглави промяната, вместо да стане нейна жертва.
Борис Станимиров, политически анализатор

В този миг пред Борисов и пред ГЕРБ стои избора дали да се включи в действителна смяна на правосъдната система и в поправяне на тази уязвимост, която Конституцията има от самото си начало – безконтролната прокурорска власт, сподели още Станимиров.

Скандалът с обществените обвинявания в закани за ликвидиране е голям. Обществото е сензитивно по тематиката в този момент, тъй като досега тя беше по-скоро нишова тематика и идея за дребни политически групи, сподели още анализаторът.

Единственото рационално решение на тази политическа рецесия е непартиен кабинет, който да бъде пресечна точка и да е взаимно допустим и за ПП-ДБ и за ГЕРБ-СДС. Немислимо е те да се поддържат взаимно с политически фигури в кабинета. Компромисът, който би трябвало да се случи, е ГЕРБ да правят отстъпка и да схванат, че няма да се направи кабинет с първия мандат, а Политическа партия да схванат, че няма да бъдат министри, сподели още той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР