Трусът около избора на шеф на БНБ - на какво

...
Трусът около избора на шеф на БНБ - на какво
Коментари Харесай

Политолози: Може да се стигне до трета кандидатура за управител на БНБ


Трусът към избора на началник на Българска народна банка - на какво се дължи, има ли капацитет да разцепи обединението и по какъв начин ще завърши? Това разясниха в bTV Новините политолозите Първан Симеонов и Петър Чолаков.

„ Управителят на Българска народна банка основна служба несъмнено, тъй че това е опция да се премерят силите на партиите в ръководещата коалиция. Има подтекст, както желаете го тълкувайте, от позиция на тези тайни теории, които се развиват дали вероятно един или различен от претендентите няма да отвлече, както се споделя, държавната банка в една или друга неприятна посока, само че аз не бих влезнал в този подтекст. За мене той е по-скоро лекомислен. Тази обстановка трябваше да бъде избегната и да не се оферират политически фигури, а просто експерти “, сподели Чолаков.

„ То може и до там да се стигне в последна сметка - да остане една по-скоро професионална фигура или да се намисли някаква нова кандидатура. Остава патова обстановка, а когато двама се карат, трети може да завоюва “, добави Симеон Първанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР