Трупове на прасета са били открити и край язовир Жребчево.

...
Трупове на прасета са били открити и край язовир Жребчево.
Коментари Харесай

Откриха изхвърлени трупове на прасета и край язовир Жребчево

Трупове на свине са били открити и край язовир Жребчево. Това излиза наяве от отворено писмо на протестиращите от село Крушаре.

Те показват, че това е петият сходен случай в границите на три дни. Този път изхвърлените скотски боклуци са били открити в един от каналите на язовира, като са били изхвърлени непосредствено във водата.

Тук не приказваме за инцидентни произшествия, а систематична неточност в политиката по предварителна защита на африканската чума, безапелационни са протестиращите. Те акцентират, че няма по какъв начин отговорните да са стопаните и локалната власт, в случай че не е планувано решение и не е разпространяван протокол за деяние при превантивното колене на животни.

Обезвредиха нелегално изхвърлените свински трупове в Сливенско
Обезвредиха нелегално изхвърлените свински трупове в Сливенско

Предстои и обеззаразяване с препарати

В писмото се показва, че по този начин и не е последвала реакция по сигналите от страна на Агенцията по храните и Министерството на земеделието, а казусът е бил оставен на локалните структури на полиция и пожарна.

В изискванията на зараза е редно да се поеме отговорност на най-високо равнище за некачествените ограничения за предварителна защита, които, както наподобява, водят до екологична злополука, показва се още в писмото.

Припомняме, предходната седмица в гората над сливенското село Гавраилово също бяха открити чували с разложени скотски остатъци, които по думи на локалните поданици са боклуци oт всеобщото кръвопролитие на свине поради ограниченията на страната против африканската чума. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР