Трупата на Музикалния театър Стефан Македонски ще представи утре премиерно

...
Трупата на Музикалния театър Стефан Македонски ще представи утре премиерно
Коментари Харесай

Мюзикълът "Цигулар на покрива" поставя избора между традициите и личното щастие

Трупата на Музикалния спектакъл " Стефан Македонски " ще показа на следващия ден премиерно на своята сцена един от най-успешните бродуейски мюзикъли " Цигулар на покрива ". Освен в края на януари той ще бъде изигран още няколко пъти през февруари и март.

Спектакълът е по музика на Джери Бок и либретото на Джоузеф Стайн и Шелдън Харник и е поставян за последно в софийския спектакъл преди близо 30 години. Режисьор на сегашната му нова версия е сърбинът Небойша Брадич.

За първи път мюзикълът е показан на " Бродуей " на 22 септември 1964 година Постановката се играе съвсем 9 години без спиране.

" Цигулар на покрива " е и първото заглавие, което държи върха за най-продължително игран театър на " Бродуей ", сподели в изявление за Българската национална телевизия шефът на театъра Мариана Арсенова.

Сюжетът споделя за бедния евреин Тевие и напъните му да съблюдава традициите, които неговите пет дъщери подценяват в изгодата на персоналното си благополучие. Това е историята на дребния човек, устоял на всички персонални и публични стихии, на които се опълчва не с настървение, а с добрина.

Билети за идните представления на 1, 2, 6, 7, 8 и 9 февруари, както и за 26, 27, 28 и 29 март са в продажба на касите на тетъра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР