Трудностите в обучението на децата е много вероятно да се

...
Трудностите в обучението на децата е много вероятно да се
Коментари Харесай

Слънчевите бани по време на бременност - за и против

Трудностите в образованието на децата е доста евентуално да се дължат на дефицит на слънчева светлина през първото тримесечие на бременността, настояват английски откриватели от университета в Глазгоу. Те анализирали информация за триумфа на 422 шотландски възпитаници и пресметнали какъв брой слънчеви часове е имало през месеците на забременяване както и по време на бременността на майките. Резултатите от изследването им са оповестени в списание Scientific Reports.

Оказало се, че сред месеца на зачатие и триумфа на детето в учебно заведение има директна връзка.

Децата, заченати през зимата, когато в Шотландия има доста малко слънчеви дини, са с висок риск да се сблъскат с повече компликации в образованието си спрямо тези, заченати през лятото.

На триумфа на детето въздейства количество ултравиолетова светлина, което майката получава през цялата си бременност, само че изключително мощно е въздействието <210> през първия триместър. С най-голям риск да имат проблеми в образованието са тези, които през първите 3 месеца на вътреутробното си развиване са били лишени от слънчева светлина.

И не става дума просто за слънчевата светлина, а за въздействието на късовълновото ултравиолетово лъчение от UV B-лъчите. Защото точно този вид лъчи са виновни за разработване на витамин D. А това значи, че в случай че не е била на слънце, дамата страда от дефицит на витамин D. Известно е, че той играе основна роля в развиването на мозъка на плода. А последствията са за цялостен живот.

Витамин D е прочут като “слънчевия витамин ” и съставлява мастноразтворимо съединяване, формирано от витамин D1, D2 и D3, припомня в уеб страницата Станимир Михов. Въпреки името си, това не е елементарен витамин, а стероиден хормон, който има способността да въздейства на към 2000 гена в човешкия организъм.

Само един образец за значим ген, който витамин D контролира, е способността на организма да се бори с инфекции и хронично инфектиране. Той също по този начин създава над 200 антимикробни пептида, най-важният от които е кателицидин, естествено срещащ се широкоспектърен антибиотик.

Това е едно от обясненията за какво витамин D е толкоз ефикасен против настинки и грип. Известни са и доста други изгоди за човешкия организъм от „ приема “ на витамин D, в това число за поддържане на здрави кости и зъби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР