Трудности да изкаже мнението си за президента на Русия Владимир

...
Трудности да изкаже мнението си за президента на Русия Владимир
Коментари Харесай

Шефът на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров се притесни да изкаже мнение за Путин

Трудности да изкаже мнението си за президента на Русия Владимир Путин, откакто той атакува Украйна изпита депутатът от Българска социалистическа партия и началник на парламентарната комисия по защита Атанас Зафиров. На няколко пъти той бе помолен да каже мнението си за Путин в изявление за утринния блок на NOVA.

" Нека не си споделям мнението, аз въпреки всичко съставлявам институция ", помоли се депутатът на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова. Попитан още няколко пъти депутатът от Българска социалистическа партия опита да се измъкне с отговори за българския народен интерес, който бил да не се взема страна.

" Българска социалистическа партия постоянно е следвала миролюбива политика и счита, че договарянията са най-хубавия метод за решение на спора. Любовта към Русия по никакъв метод не би трябвало да се намесва в интепретациите на съответната обстановка. Но е значимо да се държи сметка, че в България има разнопосочни отзиви и оценки и няма по какъв начин да не се съобразяваме с това ", отговори Зафиров на въпрос дали соцпартията се пробва да не загуби русофилски настроени гласоподаватели и поради това не заема безапелационна позиция.

" Въпрос на оценка е до каква степен работят тези наказания. Отчитаме и резултатът върху българската стопанска система. Всичките години на наказания не оказаха съвсем никакъв резултат, в този момент обаче сме очевидно в нова обстановка. Но те имат и противоположен резултат и до момента Руската федерация излизаше от глобите по-силна. България би трябвало да намерения за личния си интерес и личното си изхранване. Най-опасният сюжет за България е дълга война, обвързвана с спомагателни рецесии.

Недай Боже да прерасне в нуклеарен спор или повреди в АЕЦ ", съобщи той в отговор за какво Българска социалистическа партия не поддържа твърди наказания против Москва. Все отново Зафиров на няколко пъти назова дейностите на Русия против Украйна експанзия и война. " Свидетели сме на експанзия, която би трябвало да бъде най-строго наказана. Всеки взе участие съгласно личните си благоприятни условия в тези събития. Виждаме война, виждаме че умират хора и това е безусловно неприемливо ", заяяви Зафиров. " Всичко е въпрос на оценки на обстановката.

До момента имаме оценка, че сега няма военна опасност за България. Така или другояче съюзнически сили има в България. Българската батальонна гррупа е трансфрерирана към НАТО и въоръжените ни сили са в да извършват своите задължения по отбрана на страната, макар откритите дефицити.

Военната помощ за Украйна може да е в най-разични аспекти - да се лекуват ранени да вземем за пример, само че директното ангажиране с техника значи взимане на страна, което може да има тежки последствия ", разяснява депутатът дали социалистите могат да премислят позицията си против оказването на помощ на Украйна с продукция на българските оръжейни фабрики. В Украйна се води война, само че не съм аз индивидът, който може да каже дали има военни закононарушения, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР