Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които са извън

...
Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които са извън
Коментари Харесай

Горски и огнеборци почистиха река Камчия

Труднодостъпни сектори по коритото на река Камчия, които са отвън урбанизирани територии, бяха почистени със профилирана техника от гъста растителност, дървета и наноси. Превантивните ограничения против естествени бедствия на територията на област Шумен са били осъществени от опитни горски чиновници и огнеборци под управлението на зам.-областния шеф Петко Шаренков.
 trsh1510-2  trsh1510-3
Пет дни лишила акцията „безопасна река“ на екипите на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и на Държавно горско стопанство-Велики Преслав. Те са работили със специфични машини в труднодостъпни места по коритото на Камчия – до моста над реката по основен път 1-7, до пътен кантон „ Боаза “ от Омуртагов мост в посока язовир „Тича“.

В тези региони реката не е била почиствана от близо 20 години и за обезпечаване на естествената проводимост са изкоренени и извадени със профилирана техника огромно количество дървета и дънери. В разчистването се присъединили и служащи от община Велики Преслав, а достъп до сектора бил обезпечен със съдействието на Областно пътно ръководство.

Добитият дървен материал ще бъде възложен безплатно за огрев на опорните пунктове за зимно поддържане в региона и на община Велики Преслав.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР