Трудно ще разчита и на „военно лоби“ в 47-ото Народно

...
Трудно ще разчита и на „военно лоби“ в 47-ото Народно
Коментари Харесай

Спирдон Спирдонов: Чакаме 99-я министър на отбраната, отива направо на фронта

Трудно ще разчита и на „ военно лоби “ в 47-ото Народно заседание. Поне съставът му навежда на тази мисъл.

А летвата към този момент е вдигната доста високо. Експертите на четирите партии, които преговаряха за съдружно съглашение, набелязаха ограничения, които заслужават овации, само че се нуждаят от средства. Лошото е, че в случай че с времето бъде забравено това общо схващане, няма да бъде добре. Само един образец. Базата за установяване на най-ниската военна заплата да скочи от 380 лв. на равнището на минималната работна заплата и от там нататък да се умножава по съответните коефициенти, както е записано в закона. Подобно решение ще има мощен обществен резултат и принос към попълване на некомплекта в армията, само че в случай че остане единствено благопожелание във времето резултатът на бумеранга е много вероятен.

Доста противоречив е и въпросът с създаването на нови стратегически документи. Добре е, че той откри несъмнено схващане по време на договарянията. Всяко закопаване в нов стратегически обзор и писане на стратегии, проекти, а и на закони, ще докара до загуба на време, чакайки новите решения. Като че ли по-добрият вид е слабостите да се отстраняват в придвижване и да се върви напред, а тези, които не са съгласни, дано да се изявяват в неправителствения бранш.

И за превъоръжаването няма какво да се мисли толкоз доста. Предстоящото кацане на новите изтребители, ни принуждава да бъдем подготвени в точния момент с тяхното посрещане. Едва ли има някой, който да оспорва нуждата от градежа на двата кораба. Придобиването на бойните машини на пехотата са нещото, което би трябвало да се отстранява, като уязвимост, в придвижване. Трябва да се има още нещо поради, че, въпреки и да се чуват разнообразни гласове, българинът е по-склонен да отделя от залъка си за мощна лична войска, в сравнение с да разчита на отбрана от други, въпреки и съюзнически, сили.

Няма подозрение, че влизайки в постройката на ул. „ Дякон Игнатий “ №3, министърът на защитата отива напряко на фронта. Тържествената атмосфера ще бъде до парадния вход. От там нататък стъпалата са доста.

Спирдон Спирдонов, Otbrana.com
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР