Трудно, но напълно заслужено - ЦСКА постигна това, за което

...
Трудно, но напълно заслужено - ЦСКА постигна това, за което
Коментари Харесай

Да се класира и да остане на крака - това беше важното за ЦСКА

Трудно, само че изцяло справедливо - ЦСКА реализира това, за което беше отишъл в Латвия. А точно - класиране в идващия кръг на Лигата на конференциите. ЦСКА надигра тима на домакините, само че пропусна златни шансове за гол през първото полувреме. Ако ги беше осъществил, можеше да реши всичко в разногласието и да си направи живота елементарен. В последна сметка, всичко е добре, когато приключва добре.

Задачата е изпълнена - ЦСКА продължи. В този мач единствено това беше значимо. Независимо по какъв метод, " армейците " нямаха право да отпаднат от Лиепая. Ясно беше. че ЦСКА няма да заиграе незабавно някакъв извънреден футбол. Трябва време. Новият треньор Стойчо Младенов е с тима едвам от няколко дни. Направи усещане минорното въодушевление измежду футболистите - от излитането от София до самия завършек на мача. Няма по какъв начин да не им влия неприятният старт и грозната история пред съблекалните след първия мач с Лиепая. Но те се оправиха и ще играят най-малко още два мача в Европа. Дай Боже да са повече.

За ЦСКА беше значимо да се класира и... да остане на крайници. Защото футболистите са зле кондиционно и това се вижда от аероплан. Цяло знамение е, че приключиха мача. Нали видяхте какво стана при дузпата на Жорди Кайседо - бие, вкарва и... пада, заловен за крайници. И то в случай, че той хвана малко от подготовката на Пабло Караско. Испанецът заложил на повдигане на тежести. На съществено повдигане на тежести. Чакайте малко, футболен тим ли приготвяме или подобен по повдигане на тежести за Олимпиадата?! Още дълго въпросната подготовка ще пречи на ЦСКА. Знаете какъв брой са контузените в тима, болшинството точно поради тази подготовка. Сега ситуацията е такова - сърцата желаят, краката не дават. Да му мисли Кирил Динчев, чака го ужасно доста работа, до момента в който възстановява ситуацията.

Дузпи за милион лв.! Толкова би трябвало да получи ЦСКА за класирането си в идващия кръг. Но това не е най-важното. " Червените " не си лепнаха петното " Лиепая ", което щеше да се помни дълго. ЦСКА си завоюва и най-малко малко успокоение. И тук можем да се обърнем към нещо друго, помощта като че ли пристигна свише. Подарихме икона на Стойчо Младенов. С благопожелание белият ангел да е страж на " атмейците " в Латвия и отсега нататък. Той се трогна от жеста и съобщи, че ще я сложи в съблекалнята на тима. Господ се усмихна на ЦСКА, който на екипите си носи надпис " с нами Бог ". Насочи ръцете на най-вярващия в Него - Густаво Бусато. Бразилецът направи това, което трябваше - още веднъж потвърди, че е вратар с качества и огромен дузпаджия.

Сега идва домакинство на Осиек. Хърватите имат още по-добър тим и от този, който ЦСКА към този момент в профил един път. Победа в София ще е от огромно значение за класиране. Тук е ролята и на почитателите. Те би трябвало да са доста на трибуните и да поддържат Стойчо и играчите. ЦСКА ще е мощен, когато е едно, когато е пестник. Доброто занапред следва. Трябва всеки, който обича клуба да има вяра в това...
 Антов: Има доста какво да надграждаме, само че значима е успеха
Антов: Има доста какво да надграждаме, само че значима е успеха

" Очакват ни тежки мачове с Осиек "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР