Трудно можем да говорим за възможности за коалиция между партиите.

...
Трудно можем да говорим за възможности за коалиция между партиите.
Коментари Харесай

`Надежда Нейнски: Буксуването на реформите създава евроскептицизъм и радикализация

„ Трудно можем да приказваме за благоприятни условия за коалиция сред партиите. Струва си да се приказва за опцията за сформиране на евро-атлантическо болшинство към полезности , което да създаде стратегия с главните цели за България. Тогава няма да има значение чий е мандатът “. 

Това сподели пред БНР Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи. 

И акцентира, че в държавното управление би трябвало да има хора с политически, а не с експертен профил . Тя напомни, че демокрацията е разговор и това, че водиш диалози, не значи, че си склонен с една или с друга политическа мощ. 

„ Необходимо е единодушие. Защото в сегашната ситуация  не е допустима коалиция, а и тя би била контрапродуктивна в политическото опълчване, което имаме … В тази обстановка няма по какъв начин да се заиграе с краткотрайни болшинства, които още повече ще отвратят и отхвърлен хората “. 

В предаването „ Нещо повече “ Нейнски добави, че  партия „ Възраждане “ в известна степен събира и отрицателен избор, по тази причина отговорността на евро-атлантическите партии е доста огромна  – да убедят хората и да върнат доверието в полезностите, които те поддържат. 

По думите й  проблемите със правосъдната промяна карат доста хора в страната да се трансформират в скептици във връзка с способността на демокрацията да отбрани правата им, бизнеса им, живота им

„ Тази тематика след тези избори се слага с още по-голяма заостреност, тъй като никой не очакваше, че „ Възраждане “ ще стане трета политическа мощ. Притеснявам се,  в случай че се ускори спиралата на невъзможността да се сътвори устойчиво държавно управление, какъв брой хора ще стартират да се радикализират . Има Такъв Народ още веднъж влиза в играта…  Буксуването на промените основава евроскептицизма и радикализацията „. 

Надежда Нейнски акцентира, че България би трябвало да си върне властта, където й е мястото – в Народното събрание :

„ Там се вземат решение нещата и там се води разговор сред партиите, а не под патронажа на президента “.

Интервюто на Людмила Железова с Надежда Нейнски в предаването „ Нещо повече “ можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР