Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на

...
Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на
Коментари Харесай

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на множеството са свити. И не се знае до по кое време. В миг като този взехме решение да ви сервира по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, тъкмо от толкоз имате потребност, с цел да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги не запомнили, а трети откровено ще ви развеселят!

Волейболът е един от известните спортове в света, само че знаете ли, че в началото той е носил името " минтонет "? Всичко стартира в Съединени американски щати на 9 февруари 1895 година, когато Уилям Морган слага мрежа за тенис на височина 197 см и кара учениците си да трансферират през нея плондер от баскетболна топка.

В началото броят на участниците е безграничен, а сервисът се извършва с една ръка и на един крайник. Морган кръщава творението си " минтонет ". Година по-късно, на конференция в Спрингфийлд, е признато предлагането на проф. Алфред Халстед играта към този момент да носи името волейбол.

Според първите правила, оповестени през 1897 година, размерът на площадката би трябвало да е 7,6 на 15,1 м, височината на мрежата - 198 см, а топката - с обиколка 63,5 - 68,5 см и тегло от 340 гр. Броят на играчите остава безграничен, както и ударите по топката, само че точка се зачита единствено при личен начален удар, а несполучлив подобен може да се повтори. Играе се до 21-ва точка в гейм.

Пътят към върха на професионалния футбол е бодлив и изпълнен с провокации. Историите на малко на брой играчи обаче могат да си съперничат с тежката орис на Алфонсо Дейвис. 19-годишният ляв краен защитник е измежду откритията на белязания от пандемията сезон.

Повече за канадския младеж от " Байерн " Мюнхен можете да прочетете в публикацията на Райна Димитрова.
Бъдещето на баварския фланг се ражда в бежански лагер (ВИДЕО) 19-годишният Алфонсо Дейвис е огромното изобретение на "Байерн " Мюнхен през този сезон


Социалната изолираност поради пандемията имаше отрицателен резултат върху прическите на професионалните футболисти. И до момента в който някои не устояха и взеха нещата, или по-скоро машинката, в свои ръце, други оставиха косата си на независимост.

Така се стигна до странна панорама за почитателите - Н'голо Канте и Ашли Йънг... с коса.

Наско Сираков сплоти почитателите на " Левски " в този тежък интервал за клуба. Той е " синя " легенда и голмайстор №1 на столичния гранд. В богатата визитка на Сираков участват и три задгранични отбора - испански и френски. Днешният ни въпрос е обвързван точно с неговия футболен път.

За кой от тези тимове не е играл Наско Сираков? Гласувай Резултати

23 години. От толкоз тя тренира плуване. През последните съвсем 15 – професионално, на най-високо равнище. Зад гърба ѝ са 70 ремонти на националните върхове на България по плуване и повече от 25, само че към този момент за Турция – страната, за която се състезава напоследък.

Тя се споделя Екатерина Аврамова. И даже под непознат байрак, постоянно ще си остане българка. И към този миг, няма да сбъркаме, в случай че я назовем най-хубавата настояща българска плувкиня. С нея ни срещна Владислава Лазарова.
Екатерина Аврамова: живот без хлорирана вода (ВИДЕО) За 50 дни отвън басейна, любовта е това, което държи плувкинята на повърхността
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР