Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на

...
Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на
Коментари Харесай

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на множеството са свити. И не се знае до по кое време. В миг като този взехме решение да ви сервира по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, тъкмо от толкоз имате потребност, с цел да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги не запомнили, а трети откровено ще ви развеселят!

Какво е общото сред футболната легенда Наско Сираков и най-успешния спорт в историята на България – битката ? Днес ще създадем по този начин, че в случай че не знаете, да научите отговора и да не го забравяте в никакъв случай.

Бащата на Наско – Петко Сираков (16.02.1929-08.04.1996), е първият международен първенец по битка в България . Той печели купата в кат. до 87 кг в свободния жанр на шампионата на планетата през 1957 година в Истанбул. Петко Сираков е олимпийски вицешампион от Мелбърн 1956, само че в класическия жанр. Втори в света през 1954 и 1959, доста балкански и държавен първенец.

Любопитен факт е, че до момента в който Наско избира футболът и се трансформира в една от иконите на „ Левски”, татко е един от най-хубавите спортисти на България през 50-те години на предишния век, носейки спортното трико на... ЦСКА.

Знаете ли, че на олимпийските игри в Сидни 2000 огънят - този популярен знак на игрите, е разпален на церемонията по откриването от звездата в леката атлетика и локална фаворитка – Кати Фрийман ? А знаете ли, че изборът на двукратната международна шампионка в бягането на 400 м е съпроводен от тежък спор в държавното управление на Австралия. Кати е от аборигенски генезис , а някои членове на властта не са съгласни тъкмо тя да получи тази чест.



Връх в кариерата на Фрийман е олимпийската ѝ купа на 400 м в Сидни . Припомнете си прочувственото тичане преди 20 години в Австралия и насладата на атлетката след триумфа, споделена с майка ѝ.



Спомняте ли си изключителната 12-рундова, тактическа борба, донесла на Кубрат Пулев втора европейска купа против един от най-хубавите боксьори в тежка категория Дерек Чисора ? Това се случи през май 2016 година в Хамбург, а този мач изстреля Кобрата още веднъж измежду кандидатите за международната купа при експертите.



Това, което не знаете обаче е, че т ри дни преди дуела Пулев е с тежка ангина, съвсем не се храни и не може да стане от леглото с 39 градуса температура . Треньорът му Ули Вегнер упорства мача на бъде отсрочен, само че за българина подобен вид не съществува. Решава да се качи на кръга и да скрие за болестта си.

А с цел да ви разведрим, дано ви напомним и какво се случи на кантара преди тази среща , когато човек от антуража на Пулев уцели с полупразно шише минерална вода по главата Чисора и по този начин го разгневи, че докара до епична гонитба из хотела и ресторанта , за която още се носят митове из боксовите среди.



Ред е и на нашия всекидневен къс куиз. Днес чакаме да се пробвате самоуверено да отговорите вярно на следния въпрос:

Кой е гимнастикът (без значение мъж или жена), спечелил най-вече медали в кариерата си от олимпийски игри и международни шампионати и какъв брой е вярната численост на оценките? Гласувай Резултати

Снимка: Фейсбук

И за край, следваме традицията да ви припомняме някой от нашите документални филми на спортна тема. Днес ви връщаме обратно във времето с кино лентата, дело на Димитър Тасев, отдаден на Спортист №1 на България за миналата година – международният вицешампион в биатлона от Йостершунд 2019 Владимир Илиев . Приятно гледане!
Лятната подготовка на един зимен първенец (ВИДЕО) Всеки един ден работим, с цел да имаме триумф през зимата, безапелационен е Владимир Илиев
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР