Трудна, но успешна година за повелителите на парите На тържествена

...
Трудна, но успешна година за повелителите на парите На тържествена
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Трудна, само че сполучлива година за повелителите на парите

На тържествена гала "БАНКЕРЪ " връчи за 26-и път премиите "Банкер на годината ". Традиционно изданието отличи трима потвърдени банкери, които през годината демонстрираха забележителни мениджърски умения, а ръководените от тях институции регистрираха растеж във финансовите резултати и по петте индикатора, по които класираме банките в България. Бе връчен и специфичен приз "Банкер на годината " за принос към развиването на банковата система.

Бюджет 2020: Концерт за пиано и вувузели

Държавният бюджет за идната година отново е една консервативна класика. Той се движи по клавишите на сметките от предходните години, мелодията е същата - все по този начин скучна. Само понякога надава писък някоя вувузела, с цел да изтъкне някое небивало негово преимущество. Основният звук е повече от оптимистичен – заложен е 3.3% стопански напредък, на инат на развиването на Стара Европа, където растежът е в мъртвило като пред стихия.

Софиянци - първи по просрочия, варненци задлъжняват с най-големи суми

Основните трендове на пазара на необслужвани заеми в България през 2019 година са в посока понижаване на предоставените за събиране и растеж на изкупените неприятни заеми и вземания. Това води до ненужно потребление на скъп финансов запас и на запас от време, предизвестяват компании за ръководство и събиране на вземания. "През последната година следим сериозен спад на отговорностите, които се разпореждат за външно събиране. Причините са няколко – желанието, главно на банките, да обслужват огромна част от процесите си вътрешно, намаляващият дял на необслужваните заеми като цяло в страната, както и продажбата на тези заеми на доста по-ранен етап”, споделя Лилия Димитрова, зам.-председател на Асоциацията на колекторските организации.

На кеша с обич

Обичам кеша. Банкноти, монети, звонкови, джобни, каймета, мангизи, кинти, бонове...наречете ги както желаете. Отделно са ни учили, че любовта към парите е очевидният корен на всяко зло. Затова ви апелирам да ми позволите да обясня пристрастеността си. Да, огромна пачка пари могат да създадат чудеса за самочувствието и за самоувереността ви. Но тя може и да е порочна, да се употребява по недостойни и аморални способи,а има и силата да корумпира човешкото държание. Съзнавам чудесно, че въз основа на всичко това мнозина от вас ме считат за пошъл. Но аз въобще не желая да натъпча кесията си просто с купища пари. Аз не копнея за износени от несъразмерна приложимост банкноти, нито за прилежащите към тях аксесоари от овча кожа.

Петко Дурмана: Столична община се източва по модела „ Остап Бендер “

Оставиха отворена преди 15 година една „ сребърна малка врата “ в стратегия „ Култура “ на Столична община, през която се манипулират резултатите и върви източването, тя беше направена под въздействието на ръководителя на САБ Христо Мутафчиев, а сега се пази от Недко Солаков, прочут като клеветник на Държавна сигурност. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ известният художник и държавник Петко Дурмана.

Парите за поправки на язовирите тънат в мъгла

Държавната консолидационна компания, която е 100 % държавна благосъстоятелност, а неин принципал е Министерството на стопанската система е спуснала тежка завеса пред направените до момента разходи за подръжката и ремонта на язовирите. До този миг в формалната страница на Агенцията за публични поръчки няма оповестена нито една процедура за възлагане на каквито и да е поправки. В същото време от думите на министъра на стопанската система Емил Караниколов пред Народното събрание, в отговор на парламентарно запитване на депутата Христо Проданов от Българска социалистическа партия по какъв начин и дали действа Държавното дружество за ръководство на язовирите (създадено предходната година и структуриращо се тепърва) и по какъв начин се харчат отпуснатите 500 млн. лева на Държавната консолидационна компания, стана ясно че всички направени до момента поправки са били обявявани като „ незабавни “.

Червеният цугцванг

След две изборни загуби през изтичащата година Българска социалистическа партия се изправя пред ново, евентуално не по-малко тестване – започващият постоянен цикъл на отчетно-изборни събрания и конференции в партията. Не приказваме за ново събитие – нееднократно през годините на прехода вътрешните борби при социалистите са били по-настървени, в сравнение с съперничеството с другите партии, а от „ другарски огън” загубите надвишават породените от външните политически съперници.

Данъчното законодателство на Швейцария

В интернационалните си връзки Швейцария обичайно поддържа неутралитет, като не е взела участие като страна във въоръжени спорове от 1815-а. Това е една от аргументите на територията й да са ситуирани седалищата на редица интернационалните филантропични, стопански и спортни организации. Страната има добре развъртян индустриален бранш и компании с обширна активност по целия свят, като Nestle, Novartis и Davidoff. Основните промишлени браншове са машиностроенето, химията, фармацевтиката, текстилната, хранително-вкусовата индустрии, металодобивът и производството на часовници.

Съдът на Европейски Съюз отсъди: плащаме разноските и за общите елементи, даже и да сме без парно

Собствениците на жилища би трябвало да заплащат разноски за общите елементи и сградната апаратура на блока, даже да са се отказали от централно парно - това отсъди Европейският съд в Люксембург. Съдът се произнесе по дело на ЕВН “Топлофикация” против двама длъжници от София, които са спрели парното в жилищата си и отхвърлят да платят за топлината, минаваща по тръбите, както и за отоплението на входа на блока, в който живеят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР