trud.bgЗадържаният за изнасилването и убийството на Виктория Димитрова от Русе

...
trud.bgЗадържаният за изнасилването и убийството на Виктория Димитрова от Русе
Коментари Харесай

Признание след ареста: Северин друсан и на пияна глава изтезавал, изнасилил и убил Виктория

trud.bg

Задържаният за изнасилването и убийството на Виктория Димитрова от Русе признал пред немските управляващи, че е направил зверството. Под въздействието на алкохол и дрога. Това оповестява “Труд ”,цитирайки източници от следствието. 

Трупът на 30-годишната административна директорка на телевизия ТВН бе открит в събота следобяд в храсталаци до крайбрежната проливам на Дунав. Тя била подложена на безчовечен мъчения – изнасилена, обезобразена от побой, душена и влачена.

Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост ” и отишъл при майка си в немския град Щаде. За по-малко от четири дни проверяващите разкриха кой е килърът. По панталона му и бельото му, открити в къщата му в русенския кв. “Тракцията ”, имало следи от кръв на жертвата. По натрупа на дамата имало ДНК-материал от нападателя. Във вторник късно вечерта той бе арестуван в Германия. Задочно на Северин са повдигнати две обвинявания – за обезчестяване и за съзнателно ликвидиране. Според проверяващите закононарушението било осъществено непринудено и без предварителна подготовка. Майката на Северин Надежда Красимирова също описа, че синът й признал за убийството, когато отишъл при нея. “На мен ми сподели, че го е направил на пияна глава, бил е и доста друсан. Пил уиски и бира. Каза ми: “Майко, убих човек. Дойдох да ви видя, че ще се предавам. ” Започна да плаче ”, описа майка му пред български медии.

 

Всичко по тематиката ТУК

“Той не е подобен. Хич не може да ми пристигна на ум, че ще убие човек ”, добави Надежда Красимирова. Според нея Северин бил с умствена назадничавост. Давала му хапчета, само че в един миг спряла. Тя желае синът й да лежи в немски затвор, тъй като се опасява за живота му, в случай че бъде наказан в България и бъде вкаран в килия.

Днес немски съд взема решение дали да остави в ареста Северин по европейската заповед за арест, издадена за българина. До публицистичното привършване на броя не стана ясна ориста на арестувания. До 10 днище се реши и дали да бъде екстрадиран у нас. Пред съда Северин е заявил, че е склонен решението за връщането му да се прегледа по съкратената процедура. Така вместо да седи в немски арест 60 дни, тойще бъде в България до 10 дни. “Българските управляващи не са дали доказателства, само че това не е и нужно, защото става дума за европейска заповед за арест. Т.е. немският съд няма да потвърждава дали закононарушението е осъществено от арестувания или не. Това е работа на българската правосъдна система. Ние би трябвало да потвърдим дали екстрадицията е позволена, това е нашата задача. Задържали сме го и в този момент в кратко произвеждане ще се откри дали е допустима екстрадиция в България. Предполагам, че това ще стане релативно бързо ”, сподели представителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер пред Дарик. “Няма да се потвърждава съмнението за осъщественото закононарушение, а единствено дали при екстрадиция не го грози опасност за живота или доста неприятни условия в пандиза в България. Но, съгласно мен, казусът с България не е подобен ”, добави Колкмайер.

Само 3 на 100 от страдащите от душевен заболявания правят тежки закононарушения, за това е дискриминативно да се твърди, че килърът от Русе е психологично болен, откакто не е направена още експертиза, сподели проф. доктор Христо Кожухаров, началник на Катедрата по психиатрия и клинична логика на психиката към МУ във Варна и началник на профилирана клиника към УМБАЛ ”Св.Марина ”. Според професора, арестуваният Северин Красимиров не наподобява подобен, а по-скоро е с личностно развиване отвън нормите. 20 на 100 от хората в България имат съществени проблеми с психологичното здраве. Повече от 10 на 100 страдат от тревожни разстройства, от депресии и афективни разстройства – 6% и още над 3 % злоупотребяват с разнообразни субстанции, сподели още Кожухаров.

Страх от възмездие поради Северин Красимиров е обхванал ромската махала “Тракцията ” в Русе. В махалата има полицейско наличие, само че хората са обезпокоени. Някои даже изпратили дамите и децата си при родственици в други градове. “Заплашват ни по фейсбука. Искат да влязат някакви си скинари, някакви емемейци, да атакуван квартала ”, описа Еленка. Тя има осем деца и не ги пускала на учебно заведение от боязън. “Звънях на тел. 112, свързаха ме с Второ районно. Казах им, че в случай че не ми се изпрати някакъв екип да ни пази, ще си взема децата ище отида да дремя в центъра на града. Таман най-малко ще ме пазят ”, закани се Еленка. Лелята и брачната половинка на Северин също се изнесли при родственици от квартала, тъй като се тормозили.

Друг гражданин на квартала Илиян също призна, че скрил околните си, защото се тормозил да не пострадат, в случай че някой реши да отмъщава за убийството. “Заради един урод не сме съгласни да пострадаме всички. Заканват се, че ще пребият всички. Снощи телефоните бръмчаха от заплашителни есемеси. Махнах цялото си семейство ”, сподели Илиян и призна, че се е въоръжил. “Защо всички да страдаме поради зверството, осъществено от него. Той турчин, а ние сме роми. Не можем да правим такова нещо ”, говореха жителите на махалата. Те описаха, че Северин живеел при вуйна си и постоянно пътувал до Германия, където е майка му. Баща му умрял преди време и той бил отгледан от вуйна си.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР