Тройно по-високи сметки за ток, газ и консумативи плаща районната

...
Тройно по-високи сметки за ток, газ и консумативи плаща районната
Коментари Харесай

МБАЛ-Кюстендил плаща тройно по-високи сметки за ток и газ

Тройно по-високи сметки за ток, газ и консумативи заплаща районната болница в Кюстендил, само че към този момент се оправя и не дължи и на снабдители, сподели основният доктор на здравното заведение доктор Александър Величков.

Същевременно при посещаване в Кюстендил заместител здравният министър доцент доктор Георги Йорданов разгласи, че в новия бюджет са увеличени сумите в НЗОК с над 600 милиона, като част от тези пари ще отидат за компенсиране на лечебните заведения за възходящите им разноски.

„Районната болница в Кюстендил към този момент се оправя добре финансово и няма задължения“, сподели основният доктор доктор Александър Величков:

„Около три пъти по-високи цени за ток плащаме и за газ плащаме, там също са високи. Не изискуем нищо. На никакви други снабдители не изискуем нищо“.

Повечето лечебни заведения в страната са на облага – нещо, което не е ставало през последните десетина години, тъй като здравните заведения, чиито планови интервенции и банкет в изискванията на пандемия са били лимитирани, получават финансиране в размер на 85% от заработеното в предната година, без значение от размера на техните действия.

„Тези обстоятелства приказват за това, че лечебните заведения имат средства, с които да поемат увеличените си разходи“, означи пред репортерите в Кюстендил зам.- министър Георги Йорданов, който обаче не посети болничното заведение и не се е срещнал с управлението ѝ.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР