Тройна съдебно-трасологична експертиза, извършена от специалисти от Националния институт по

...
Тройна съдебно-трасологична експертиза, извършена от специалисти от Националния институт по
Коментари Харесай

Сензационен обрат! Тройна експертиза преобърна разследването срещу Киро Принца, който разстреля готвача си от упор в Ауди S8

Тройна съдебно-трасологична експертиза, осъществена от експерти от Националния институт по криминалистика и криминология в София, прекатурна следствието против 61-годишния предприемач Кирил Христов - Принца. Той бе арестуван, само че за малко, през април м.г. и упрекнат за убийството на основния готвач на ресторанта си – Никола Колев (на 63 г.). Колев бе убит от упор в автомобил Ауди S8 “, паркиран на метри на метри от хотела на Христов, написа burgasinfo.

Изстрелът е създаден със законно притежания револвер на Принца- „ Заг Зауер “. Куршумът влезнал отдясно в гърдите на Колев, засегнал огромни кръвоносни съдове и е излязъл откъм гърба, странично вляво. Смъртта е настъпила неотложно.
„ Същия случай имаме и когато излязат на лов няколко ловци и единият по нехайство простреля различен “, споделят проверяващи. Повратен миг в следствието бележи следственият опит. Възстановката на събитията потвърдила, че Принца създал изстрела, до момента в който затварял с лявата ръка, в която държал револвера, предната дясна врата на автомобила. Куршумът минал през прозореца и пронизал Никола. Жертвата не е имала никакъв късмет, открил следственият опит.
Така година и половина след нещастието, следствието претърпя непредвиден поврат и с решение на Бургаската окръжна прокуратура, обвиняването против Кирил Христов бе прекварифицирано – от ликвидиране в причиняване на гибел по несъобразителност.

„ Станало е, когато Кирил е затварял предната дясна врата с лявата си ръка, откакто потърпевшият към този момент се е бил качил на задната седалка. При това затваряне, тъй като той е левичар, държал е револвера с лявата си ръка-с доста лек спусък, и при съприкосновението на ръката с ръба на колонката, която разделя предна и задна врата, е създаден изстрел през отворения прозорец на задната дясна врата. Сложно е когато го изяснявам, само че тъкмо това е станало и следствения опит го удостовери. Не е съзнателно ликвидиране, не се е целил в него. “ Това сподели юристът на Христов – Благой Потеров. Юристът направи и паралел със случаите на гибел при лов:

Според Потеров неправилно се интерпретира и различен подробност от инцидента- съгласно първичната информация, Колев е умрял от инфаркт. За това са били осведомени и околните минути след нещастието. Съпругата на готвача- Стоянка Колева схванала, че мъжът й е прострелян едвам когато притиснала тялото на пойника към себе си. Тогава внезапно почнала да избива кръв.

„ Викана е и Бърза помощ, викан е и доктор... Лекарят не си е приключил работата до края, с цел да го съблече и да го огледа, а единствено установил, че няма пулс “, акцентира Благой Потеров.

Аз видях гилзи на мястото, сподели тя пред наш кореспондент. Стоянка съобщи още, че от записи на видеокамерите се вижда, че Принца е стрелял против Никола още на масата, до момента в който готвачът му е сервирал.

„ Ние видяхме... Доказано е. Още същата вечер се знаеше. До пет часа сутринта се разследваше... Освен това на камерите се вижда- мъжът ми беше като слуга- влизал-излизал, сервирал... той стрелял по него. На масата е стрелял по него. Около входа също имаше още пет-шест гилзи. После той просто се насочва към колата и го убива. Преди това е стрелял за наслаждение “, сподели тя.

Случаят към този момент е предаден на Районната прокуратура в Несебър. Кога ще бъде подготвен обвинителния акт не е ясно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР