Тропическо растение се оказва ефективно в борбата срещу трупането на

...
Тропическо растение се оказва ефективно в борбата срещу трупането на
Коментари Харесай

Тропическо растение помага в борбата срещу затлъстяването

Тропическо растение се оказва дейно в битката против трупането на непотребни килограми, откри изследване на японски откриватели, представено от електронното издание " Юрикалърт ".

Екипът от учени, управителен от доцент Акико Коджима от университета на Осака, и в предишното проучва свойствата на екстракта от растението Mallotus furetianus, само че резултатите му против затлъстяването не са изяснени до момента. Растението произлиза от китайския остров Хайнан и е от семейство Млечкови (Еuphorbiaceae).

Специалистите употребяват мишки за модел на затлъстяване, с цел да ревизират действието на растителния дестилат против трупането на непотребни килограми. Резултатите се оказват забележителни. Терапията доста потиска повишението на телесното тегло и масата на мастната тъкан. Освен това се следят морфологични промени в черния дроб и мастната тъкан на мишките.

" Нашият проучвателен екип търси хранителни съставки с резултати против затлъстяването. Идеята ни е, че в случай че можем да ги намерим и включим в ежедневните си диети, ще допринесем за здравето и дълголетието на хората ", сподели професор Коджима. " Получените резултати освен допускат връзка сред екстракта от Mallotus furetianus и резултатите срещу затлъстяване, само че също по този начин демонстрират неговия капацитет като нова хранителна съставна част със свойства против трупане на килограми ".

Затлъстяването е главен рисков фактор за разнообразни болести, свързани с метода на живот, измежду които диабет и хипертония. Проблемът е необятно публикувано в международен мащаб и битката с него изисква новаторски решения, означават японските откриватели.

Заключенията от изследването на специалистите са оповестени в изданието " Фуд сайънс енд нютришън ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР