Тропически циклон ще премине над Южна Гърция в следващите дни.

...
Тропически циклон ще премине над Южна Гърция в следващите дни.
Коментари Харесай

Голяма опасност надвисна над Гърция. Ураган достига Средиземно море

Тропически циклон ще премине над Южна Гърция в идващите дни. Засега зоната с ниско атмосферно налягане е в стадий на развиване в Йонийско море сред остров Сицилия и полуостров Пелопонес, съобщи Българска национална телевизия.

Очаква се циклонът да добие зрялост в края на тази работна седмица с ветрове над 150 километра в час и проливни превалявания, които за 48 часа ще надвишават 180 литра на квадратен метър.

Има заплаха от тежки наводнения и материални вреди в елементи на Гърция

За четвъртък Йонийските острови - Корфу, Левкада, Кефалония и Закинтос - са с разгласен червен код за рисково мощен вятър и жълт код за превалявания и гръмотевици. Ако най-лошите сюжети се осъществят, времето в Южна Гърция ще нанесе провали - има заплаха от тежки наводнения и материални вреди от мощните стихии.

Този вид циклони в Средиземноморието носят името “медикейн”, което произлиза от британската дума за вихър - hurricane. Не могат да доближат параметри на опустошителните урагани, само че основават рисково време в страните в Южна Европа.

България е в периферията на циклона.

У нас в края на седмицата ще усетим по-силен вятър в обособени региони на Южна България и слаби есенни превалявания на изолирани места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР