Тропическа буря, която може да предизвика силни дъждове и опасни

...
Тропическа буря, която може да предизвика силни дъждове и опасни
Коментари Харесай

Тропическата буря Берта стъпи на сушата в САЩ

Тропическа стихия, която може да провокира мощни дъждове и рискови наводнения, стъпи през днешния ден на сушата в американския щат Южна Каролина, заяви Националният център на Съединени американски щати по ураганите, представен от Ройтерс.

Берта, чиито ветрове доближават оптималната скорост от 80 км/ч, е на 30 км източно от Чарлстън, Южна Каролина, съобщи основаният в Маями център. Очаква се бурята да навлезе още навътре в Съединени американски щати, към Северна Каролина и югозападната част на Вирджиния, само че в същото време да отслабне до тропическа меланхолия. "Добрата вест е, че е единствено на 30 км от брега и ще навлезе на сушата през идващите няколко часа, тъй че повече няма да се усилва ", сподели Денис Фелтген, представител на центъра.

Цялото крайбрежие на Западна Австралия бедства поради мощна стихия

Оттам издадоха предизвестия за тропическа стихия за крайбрежието на Южна Каролина и предизвестиха, че Берта може да донесе със себе си огромни количества дъжд в засегнатите региони, които да провокират рискови наводнения. Експертите следят бурята от няколко дни, сподели Фелтген. Той добави, че не е извънредно за тропическите стихии да се образуват покрай брега и доста скоро по-късно да отслабват.

Американските метеоролози чакат през тазгодишния сезон на атлантическите урагани да има сред 13 и 19 стихии повече от нормалното, заяви по-рано този месец Центърът за климатични прогнози на Националното ръководство за океанографски и атмосферни проучвания на Съединени американски щати. По оценки на метеоролозите от ръководството е допустимо да се образуват от три до шест огромни урагана със скорост на ветровете от най-малко 178 км/ч. През последните две години имаше повече стихии със лични имена от нормалното. За предходната година те бяха 18, а за 2018 година - 15, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР