„Трогващ до сълзи – знамето на ЕС беше внесено в

...
„Трогващ до сълзи – знамето на ЕС беше внесено в
Коментари Харесай

Украинските депутати посрещнаха с аплодисменти знамето на ЕС във Върховната Рада /видео/

„ Трогващ до сълзи – знамето на Европейски Съюз беше импортирано в заседателната зала на украинския парламент. Да го оставим там “, написа ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Украйна Мати Маасикас.

Церемонията по слагане на флага на Европейски Съюз се състоя по време на подписването на взаимно изказване по отношение на стратегическата цел на Украйна за участие в Европейски Съюз.

Исторически миг назова внасянето на признака на Европейския съюз и ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук.

„ Исторически миг! Отсега нататък знамето на Европейския съюз ще бъде в стените на украинския парламент. Това беше моята фантазия. Тя се сбъдна. И ще прибавя: Знамето на Европейски Съюз подхожда на Върховната Рада както по цвят, по този начин и по смисъл “, означи в Туитър спикерът на Народното събрание.

„ До статуса на претендент вървяхме 115 дни, а пътят ни към участието не трябва да трае десетилетия. Трябва да преодолеем този път допустимо най-бързо. От нас зависи. Ние би трябвало да свършим идеално нашата част от работата, с цел да дадем опция на нашите другари в Европейски Съюз да вземат бързо и консолидирано още едно историческо решение за нас “, разяснява Володимир Зеленски, който взаимно с главите на Народното събрание и държавното управление подписа обща декларация за реализиране на пълноправно участие в Съюза.

Както беше обявено, на 23 юни държавните и държавните ръководители на Европейския съюз одобриха решение да дават на Украйна статут на страна претендент за присъединение към Европейски Съюз.

Moving to tears - the EU flag is been brought to the plenary hall of. To stay.
— Matti Maasikas (@MattiMaasikas)
Історична мить! Прапор Європейського союзу відтепер у стінах Українського парламенту???????????????? Це була моя Мрія????????Вона здійснилась. І додам: Верховній Раді личить прапор ЄС крепък за кольором, так і за сенсом
— Ruslan Stefanchuk (@r_stefanchuk)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР