Трийсет и три години са изминали от екзекуцията на най-скандалния,

...
Трийсет и три години са изминали от екзекуцията на най-скандалния,
Коментари Харесай

Тед Бънди: Какво не знаем за най-скандалния, зловещ, но и чаровен сериен убиец

Трийсет и три години са минали от изтезанието на най-скандалния, злокобен, само че и обаятелен сериен палач на всички времена Тед Бънди. Въпреки това той не стопира да нахлува в съзнанието на хората и да вълнува. Очарователен благородник, който ликвидира близо 100 дами. Превърнат в сензация и воин на личната си кървава история, пропита с брутални закононарушения и медиен искра.

Тед Бънди е роден на 24 ноември 1946 година. Арестуван е във Флорида на 15 февруари 1978 година, умира на 42 години, откакто прекарва едно десетилетие зад решетките, чакайки своята смъртна присъда. Умира на електрическия стол на 24 февруари 1989 година.

still cant get over the fact that ted bundy is a literal chameleon
— lunara (@lunarabundy)
Това са най-известните обстоятелства за фамозния сериен палач, само че какво още знаем за Тед Бънди:

Тед Бънди получава своята фамилия от втория си татко

Тед Бънди взима своята благозвучна фамилия от втория си татко. Той е едвам на 3 години, когато с майка си се изнася от вкъщи на баба си и дядо си и отпътуват за Такома, Вашингтон. Там майка му се среща с Джони Бънди, готвач в армейската болница. Женят се през 1951 година. Джони осиновява Тед и му дава семейството си. Така Теодор Робърт Коуел става Теодор Робърт Бънди, или в резюме познатият на всички Тед Бънди.

Тед Бънди има доста фамилни проблеми

В съпоставяне с останалите членове на фамилията си, Тед има най-хубави взаимоотношения с майка си. Въпреки това той признава, че постоянно е имал възприятието, че не е бил обичан. Когато майка му се омъжва за втория си брачен партньор, тя към този момент има четири други деца, което карало Бънди да се усеща зарязан.

Тед Бънди няма другари поради говорен недостатък

Малкият Тед е отшелник. Той няма доста другари, в действителност има единствено един. Това е Санди Холт. Той споделя, че Тед постоянно е бил подиграван от връстниците си поради говорния си недостатък. Добър състезател е, само че в никакъв случай не съумява да стигне до университетските проби в гимназията.

Всички жертви на Тед Бънди наподобяват еднообразно

В колежа Бънди излиза с момиче на име Даян Едуардс. Тед е влюбен до уши, само че връзката им е краткотрайна. Любимата му го зарязва поради неговите луди привички, липса на упоритост и незряло държание. Хората, които по-късно проучват серийния палач Тед Бънди, са безапелационни, че всичките му жертви си наподобяват, те наподобяват тъкмо като някогашната му другарка Даян. Те са млади, на възраст сред 15 и 25 години и с дълга кестенява коса.



Дядо му го малтретира като дете

Психиатри, взели участие в тази ситуация „ Тед Бънди ”, разкриват, че това държание и свирепост са типични за хора, които са съществено травматизирани като деца. Те са жертви на корист или очевидци на извънредно брутално принуждение от членове на фамилията. Експертите допускат, че дядото на Тед Саймън Кауел евентуално го е малтретирал. Източници разкриват, когато е бил дете, Саймън демонстрира на внука си богатата си сбирка от нецензурен такъми.

Тед Бънди оказва помощ на ФБР в залавянето на „ сътрудник ”

След като е наказан, Тед Бънди оказва помощ на полицията да залови Гари Риджуей, прочут още като килъра от Грийн Ривър. Полицията открива Риджуей откакто Бънди прави разбор на мотивацията и логиката на психиката на серийния убиец. Бънди поучава полицията да изчака обвинения да се върне към гроб, в който е заровил своя жертва, защото евентуално ще посети мястото още веднъж.

Той е същинският Ханибъл Лектър

Тед Бънди е действителната персона зад екранния Ханибал Лектър в класиката на всички времена страховитият трилър „ Мълчанието на агнетата ”. Малко прочут факт е, че създателят на екранизирания разказ Томас Харис се въодушевява за историята от срещите на Бънди с профайлъра Робърт Кепел от Университета във Вашингтон, когато оказва помощ на полицията да залови Убиеца от Грийн Ривър.

Никой не знае какъв брой в действителност са жертвите му

Между 1974 и 1978 година Бънди убива над 30 дами, признава самият той пред управляващите. Твърди, че първият му опит за похищение бил в Оушън Сити, Ню Джърси, през 1969 година. Въпреки това той не е убивал никого до 1971 година в Сиатъл, сочат доказателствата. Въпреки честността му от полицията са безапелационни, че Тед Бънди е ликвидирал сред 90 и 100 дами. И до ден сегашен управляващите не са разпознали всичките му жертви.

Подмамва дамите с сексапил

Мислите, че Тед Бънди е непоносим нарушител и жесток сериен палач и евентуално сте прави. Но в действителност, всички, които го познават, го разказват като хубав и харизматичен благородник. Той употребява своите качества с цел да печели доверието на жертвите си и да ги ликвидира с лекост. Заради „ богатия си опит ” той усвоява неповторими умения, нужни да заобикаля от уличаващите го доказателства. Тъй като времето, когато Тед Бънди прави закононарушенията, е преди ДНК-профилирането, той съумява да избегне доста неприятни обстановки.



Тед Бънди е некрофил

Пред създателите Хю Айенсуърт и Стивън Мишо, Бънди разкрива, че е посещавал още веднъж местата, където е държал телата на жертвите си, и е осъществявал полови дейности с мъртвите дами. Спирал се едвам когато разлагащите се трупове към този момент са били опустошени от диви животни.

Събира злокобни сувенири

В един от процесите против него Бънди признава, че едно от заниманията му било да снима труповете на своите жертви. По-смущаващ обаче се оказва фактът, че той обезглавява 12 от жертвите си, а главите резервира като сувенири, които да му припомнят за неговата „ упорита работа ”.

Къщата на Тед Бънди е населявана от духове

През септември 2016 година компанията Extreme Contacting получава за задача да ремонтира дома на Тед Бънди от детството му. По време на работата си чиновниците настояват, че са чували почукване на вратата и тон от дрънкане. За седемте месеца, в които къщата се ремонтира, майсторите са претърпели минимум 30 странни събития. Те даже описват по какъв начин са разкрили в мазето, надписи от стърготини, които гласели: „ помогни ми ” и „ напусни ”.

Тед Бънди живее в идеалния християнски дом

В свои изявленията злокобният сериен убиец разказва домашния си живот като в съвършено и кротко християнско семейство. Фамилията му изповядва методистката религия. Експертите имат задоволително учредения да имат вяра, че доста неща са се случили зад заключени порти. Семейството на Бънди е доста консервативно, когато майка му забременява извънбрачно, на него му е вменено, че е копеле. Бънди израства с мисълта, че неговите баба и дядо са същинските му родители.

Последната жертва на убиеца

На 9 февруари 1878 година Тед Бънди отвлича и убива 12-годишната гимназистка Кимбърли Лийч. Свидетели виждат по какъв начин убиецът води момичето към микробуса си. След следствие детективите откриват кръвта на момичето, облеклата и кафези от кожата ѝ в автомобила. Това ужасяващо ликвидиране в последна сметка му печели сядането на електрическия стол.

Молба за помощ го разкрива

Престъпленията на Тед Бънди остават неразкрити, до момента в който очевидци не описват в полицията една и съща преживелица. През 1974 година са открити голям брой мъртви тела в региона на Сиатъл. Властите по този начин и не съумяват да създадат връзка сред мистериозните изгубвания и убийствата на младите дами. Всичко се трансформира, когато очевидци стартират всеобщо да разказват мъж в гипс, който е видян постоянно да се навърта край локалния парк. Очевидците следили по какъв начин съмнителният мъж моли инцидентни дами за помощ с колата си. Детективите стават подозрителни, откакто очевидците стартират да описват едни и същи детайлности още веднъж и още веднъж. Изчезването на двете дами Денис Наслунд и Джанис От разкрива този модел на държание.



Ключът, който го вкарва в пандиза

Тед Бънди е разпознат в полицията през 1975 година от няколко от избягалите жертви. 18-годишната Карол Даронч е ключът, който вкарва серийния палач в пандиза, откакто го разпознава и свидетелства против него в съда.

Колата му е изложена в музей

Любимият автомобил на Тед Бънди е Фолксваген Бийтъл. С него той примамва жертвите си, а с цел да е сигурен, че никоя от тях няма да успее да се измъкне, един път влезнала в колата му, той отстранява дръжката отвътре на вратата на пасажера. Днес Фолксвагенът на Бънди е изложен в музея на престъпността Алкатраз.

Тед Бънди самичък си е юрист

Тед Бънди учи право, само че в никакъв случай не става лицензиран юрист. Въпреки това той избира самичък да се съставлява в съда по време на процеса против него. Той споделя, че юристите му са негодни, защото всички до един са уверени, че е отговорен. Бънди даже не скрива какъв брой е разчувствуван, че се бори за живота си в развой за смъртна присъда.

Можел е да избегне електрическия стол

Много хора считат, че един път застанал на подсъдимата пейка, Тед Бънди е жертван да отиде на електрическия стол. Това обаче не е напълно правилно. Той е можел да избегне ужасяващата присъда. Властите му оферират договорка от 75 години затвор, в случай че признае за убийството на Кимбърли Лийч и още три девойки. Той обаче отхвърля договорката, избирайки самичък електрическия стол. Според един от юристите му - Майк Минерва, Бънди просто не може да признае пред целия свят, че е отговорен. Той избира гордостта си пред живота си.

Тед Бънди се дами в правосъдната зала

Тед Бънди съумява да се ожени, до момента в който тече делото против него за убиството на 12-годишната Кимбърли Лийч. Безстрашната жена се споделя Карол Ан Буун. Тя е самотна майка с бракоразвод зад тила си. Извикана е като свидетелка в едно от съвещанията по делото против Бънди. Тъй като самичък съставлява себе си, той организира разпита. Пита я дали в миналото го е виждал да насилва някого. След като получава негативен отговор, Бънди задава въпроса „ Ще се омъжиш ли за мен? “. Присъстващите са шокирани, когато дамата споделя „ Да ”. Двамата си разменят клетви и стават законно семейство. Буун даже съумява да забременее от Бънди. Ражда щерка им Роуз. Бракът не просъществува дълго и не тъй като брачният партньор е изпратен на електрическият стол. Всъщност Буун и Бънди се развеждат малко преди изтезанието, оповестява Iogeneration.

Най-злият човек

Много специалисти са изследвали феномена Тед Бънди. Биографът и създател на трилъри Ан Рул го разказва като садистичен социопат, който изпитва наслаждение от болката на други човешки същества. Тя твърди, че на серийния убиец му доставя цялостно задоволство да управлява живота на жертвите си. Описват го като най-злия, най-хладнокръвния и безмилостен човек, който е живял в миналото. Дори юристът от отбраната му Поли Нелсън споделя за него, че е чисто и безсърдечно зло, написа facts.net.

Тед Бънди е екзекотиран на „ Стария Спарки ”

Тед Бънди е екзекутиран на 24 януари 1989 година след среща със „ Стария Спарки ”. Това е прякорът на електрическия стол в пандиза Райфорд, Флорида. Столът е направен от остарял дъб от пандизчии през 1924 година.

Тед Бънди е един от най-скандалните серийни убийци, съществували в миналото. Престъпната му „ кариера “ е обект на редица научни проучвания, които се пробват да отговорят на въпроса за мотивацията му да прави убийствата. Животът му пък е въодушевил голям брой творби на изкуството, филми, музика и книги. Тед Бънди евентуално в никакъв случай няма да спре да вълнува хората.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР